Stiri Tech

Proiect Mirai – cel mai performant robot educațional din România

11 iun. 2021 2 min

Proiect Mirai – cel mai performant robot educațional din România

Reading Time: 2 minute

Inițiativă a antreprenorului Cristian Lăcraru, roboțelul Mirai este dezvoltat cu scopul de a ajuta și îmbunătăți procesul de studiu online pentru profesorii și studenții care s-au confruntat cu provocările pandemiei de COVID-19.

Robotul vine în ajutorul profesorilor cu un sistem all-in-one, gândit pentru a facilita predarea online și offline, cât și înregistrarea cursurilor pentru a fi folosite ulterior. Fiind dotat cu o interfață de control cu touchscreen, profesorii au acces direct la aplicații de colaborare online, neavând nevoie să se familiarizeze cu platforme noi.

De asemenea, Mirai reprezintă o soluție mobilă, cu portabilitate extinsă, care permite transmiterea direct din sala de curs sau de educație fizică, dar și streaming-ul live al tablei pentru elevii de acasă, sprijinând astfel predarea simultană și un proces educațional interactiv pentru elevi. Mai mult, robotul integrează o camera web cu unghi de vizibilitate de 120 de grade, sunet, computer și lavalieră pentru profesor.

Integrarea videoproiectorului Epson EF-11

Cea mai nouă completare a robotului se face prin intermediul unui videoproiector laser Epson EF-11, din gama EpiqVision Mini, care ajută la proiectarea clară a imaginilor.

„Integrarea proiecției în robotul Mirai este un pas calculat încă de acum un an de zile. Parteneriatul cu Epson face din Mirai un produs complet, echipamentul putând acum înlocui toate dispozitivele necesare într-o sală de curs pentru predare offline, online sau hibrid. Pentru modelul EF-11 am realizat o mască și un stativ, proiectate și printate 3D, unghiul de proiecție putând fi modificat din exteriorul robotului”, a declarat Directorul Executiv Mirai, Cristian Lăcraru.

Epson EF-11 are un design compact, de 1,2 kg, cu o lungime de 18 cm, făcându-l să fie suficient de ușor și de mic pentru a fi integrat în robotul Mirai. Acesta poate proiecta imaginile la rezoluție superioară, Full HD 1080p, pe aproape orice suprafață.

Mai mult, proiectorul dispune de capabilități de proiectare a conținutului la dimensiuni impresionante, de până la 150 de inci (3,8 metri), cât și de caracteristici precum corecția trapezului care contribuie la poziționarea rapidă a imaginii. Epson EF-11 permite duplicarea conținutului de pe telefon, laptop sau de pe orice dispozitiv inteligent prin soluția de afișare flexibilă cu Miracast integrată. Sunetul este redat printr-un difuzor de 1,5 W integrat.

Suntem încrezători că robotul Mirai completat de proiectorului compact și inteligent Epson EF-11 integrat în designul său unic le va simplifica procesul de predare profesorilor și că va ajuta elevii să aibă rezultate mai bune în forma de învățare hibridă a viitorului”, spune Simona Decuseară Sales & Marketing Manager la Epson România și Bulgaria.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: