Companii Tech

Radu Georgescu vinde Avangate unui fond de investitii

oct. 7, 2013 < 1 min

Radu Georgescu vinde Avangate unui fond de investitii

Reading Time: < 1 minut

Grupul Gecad, detinut de antreprenorul in serie Radu Georgescu, a anuntat vanzarea integrala a actiunilor detinute la Avangate, furnizor global de solutii ecommerce, catre compania americana de investitii financiare Francisco Partners, pentru o suma confidentiala.

Potrivit oficialilor, tranzactia va aduce o infuzie de capital financiar catre Avangate, care ar urma sa alimenteze pe viitor expansiunea companiei, dezvoltarea de noi produse si cresterea intregului business. Fondata in 2006, Avangate l-a avut ca promotor si actionar majoritar pe antreprenorul si investitorul roman Radu Georgescu, prin intermediul Gecad Group.

“Romania are o clasa de tineri foarte talentati in domeniul tehnologiei si este un loc perfect pentru a lansa noi companii. Mutarea in Silicon Valley le ofera companiilor posiblitatea de a combina intr-un mod ideal acest talent tehnologic cu viziunea si abilitatile de business omniprezente intr-un loc atat de prolific cum este Silicon Valley. Sper sa am ocazia si pe viitor sa ajut mai multe companii inovatoare sa isi extinda vizibilitatea si operatiunile in intreaga lume, via Silicon Valley”, spune Radu Georgescu.

Strategia lui Georgescu de a muta sediul international al companiei in Silicon Valley pentru a facilita dezvoltarea afacerii a avut drept rezultat transformarea Avangate intr-un jucator important in industria e-commerce in America de Nord.

Acesta este cel de-al treilea exit de succes al lui Georgescu, dupa ce in 2003 vanduse RAV Antivirus catre Microsoft iar in 2010 a vandut integratorul de plati online GECAD ePayment – actualmente PayU Romania – catre gigantul sud-african Naspers.

Cine sunt investitorii

Francisco Partners este lider pe piata de investitii financiare din Statele Unite, cu un buget de peste 7 miliarde de dolari americani. Compania de private equity este specializata in investitii in companii tehnologice si gestioneaza tranzactii cuprinse intre 50 de milioane si 2 miliarde de dolari americani.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: