Stiri

Raiffeisen Bank România trece pe Visa

Reading Time: 2 minute

Raiffeisen Bank România a anunțat, miercuri, un parteneriat exclusiv cu Visa, prin care toți clienții băncii vor avea carduri emise sub sigla Visa.

În cadrul conferinței de presă în care a fost anunțată decizia strategică a Raiffeisen Bank România, reprezentanții băncii au precizat că, în prezent, în portofoliul său proporția este aproape egală între utilizatorii de carduri Mastercard și Visa.

Toate cardurile clienților Raiffeisen vor fi înlocuite, treptat, cu carduri sub sigla VISA: cardurile de credit în perioada 15 iulie – 31 octombrie 2024, iar cardurile de debit în perioada 1 august 2024 – 31 martie 2025. Procesul nu va presupune costuri adiționale pentru clienți.

„Raiffeisen Bank ne este alături de mai bine de trei decenii la construirea ecosistemului local  de plăți, iar noul nostru parteneriat exclusiv, care prevede emiterea sub sigla Visa a tuturor cardurilor din vastul portofoliu al băncii, reprezintă un moment de referință pe piața din România, care ne va permite să accelerăm procesul de inovație de care avem nevoie în sectorul plăților”, a explicat Cătălin Creţu, General Manager pentru Bulgaria, Croația, România, Slovenia la Visa. 

Noile carduri Raiffeisen au o identitate vizuală modernă și sunt fabricate din plastic reciclat în proporție de 99%. Acestea sunt accesibilizate și pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

Noile carduri de debit VISA – Raiffeisen Bank România

Noile carduri de credit VISA – Raiffeisen Bank România

Cardul galben „care face bine”

Miercuri s-a lansat oficial și cardul galben „care face bine”, prin care Raiffeisen Bank România anunță că va contribui cu cel puțin 200.000 euro în următorul an la susținerea programelor Dăruiește Viață. Banca se așteaptă să aibă 100 de milioane de tranzacții cu acest card într-un an.

Pentru fiecare tranzacție la POS sau online făcută de clienți cu noul card galben de debit  în lei, indiferent de sumă, Raiffeisen Bank donează în contul Asociației Dăruiește Viață, suplimentar față de susținerea în valoare de 1 milion de euro, anunțată tot miercuri. 

Contribuția către asociație este o donație din partea băncii, necondiționată de valoarea tranzacției pe care clientul o face cu cardul. 

Raiffeisen Bank deservește în România peste 2,2 milioane de clienți, persoane fizice și juridice. Banca are peste 4.800 de angajați în 284 de unități, 1.131 ATM-uri & MFM-uri și peste 27.800 POS-uri.

Toader Păun

Recent Posts

Vinul Jidvei, de la Centrul Pompidou la Festivalul de Film de la Cannes, susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Cel mai mare producător de vinuri din România, Jidvei, a fost alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa,…

18 minute ago

România reciclează până în 10% din deșeurile textile, dar potențialul este de 30%

În România se aruncă, anual, circa 160.000 tone de deșeuri textile, potrivit informațiilor Asociației Române pentru Reutilizare și Reciclare Textile…

47 de minute ago

PwC România: Vânzările de mașini noi vor înregistra o creștere ușoară în acest an

Vânzările auto din România vor încheia anul 2024 în creștere cu 1,7% comparativ cu anul trecut, pentru autoturisme și cu…

3 ore ago

Andra Ciorici-Chelmus, cofondatoare UiPath, cumpără 20% din acțiunile Adinish Trading

Andra Ciorici-Chelmus, vicepreședinte și cofondator UiPath, achiziționează un pachet minoritar de 20% din acțiunile Adinish Trading, primul magazin de puericultură…

4 ore ago

FITS 2024 pregătește 198 de evenimente outdoor susţinute de companii din 26 de ţări

La fel ca în fiecare an, FITS pregătește şi o bogată selecţie de spectacole outdoor, pe lângă spectacolele indoor care…

4 ore ago

Grupul Farmexim | Help Net | El Pharma a avut o creștere cu 21% a cifrei totale de afaceri în 2023

Grupul de companii Farmexim | Help Net | EL Pharma, parte a concernului german PHOENIX group, a înregistrat anul trecut…

7 ore ago