Lifestyle Stiri

Red Bull aduce primul SoundClash în România

10 aug. 2017 2 min

Red Bull aduce primul SoundClash în România

Reading Time: 2 minute

Pentru prima oară în România, Red Bull SoundClash, un concept unic și prietenos al duelurilor muzicale vă aduce față-n față două dintre numele consacrate și controversate: CTC și Carla’s Dreams. Artiștii își vor antrena împreună fanii, pe 28 septembrie, la Sala Polivalentă din București, unde vor răspunde mai multor provocări și vor trece prin mai multe runde.

Noțiunea de Soundclash a apărut în anii ‘50 în Jamaica, în rândul artiștilor reggae care aveau nevoie de provocări noi și care se întreceau în versuri și ritmuri felurite pentru a capta atenția publicului. Îmbinarea de DJ-ing, muzică live și MC începea să atragă  publicul din ce în ce mai tare, însă duelurile muzicale apăreau încă din Baroc, pe când Bach și Handel concurau la curtea habsburgilor, continuând mai apoi, pe ritmuri jazz, când trupe din New Orleans doar asta făceau. Prima ediție a Red Bull SoundClash a avut loc în 2006 în Olanda, iar de atunci a făcut înconjurul lumii pe cinci continente, în peste 50 de dueluri.

Red Bull SoundClash oferă spațiul de joacă de care muzicienii au nevoie pentru o confruntare creativă și fără precedent. Nu este un simplu concert, ci o rivalitate care îi scoate atât pe artiștii de la Carla’s Dreams și pe cei de la CTC din zona de confort și îi aruncă în acest vortex al ritmurilor improvizate și al jumătăților de piese pe care unii și le vor continua celorlalți. Fiecare trupă va avea câte o scenă care-i va fi casă pentru două ore, fiecare îl va invita pe celălalt să schimbe ritmul, să arate că poate mai mult.

Red Bull SoundClash prezintă: 2 scene, 4 runde provocatoare şi un public care decide învingătorul.

? THE WARM UP – Fiecare trupă cântă 3 piese din repertoriul propriu.

? RUNDA 1: ‘THE COVER’ – Artiştii interpretează o melodie celebră în stilul propriu.

? RUNDA 2: ‘THE TAKE OVER’ – Carla‘s Dreams începe o piesă, CTC o preia din mers şi o continuă în stilul lor, apoi începe CTC şi preia Carla’s Dreams… timp de 4 piese.

? RUNDA 3: ‘THE CLASH’ – Trupele interpretează 3 piese proprii în 3 stiluri muzicale diferite.

? RUNDA 4: ‘THE WILD CARD’ – Fiecare trupă aduce pe scenă un invitat special surpriză.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: