CSR Stiri

REHAU luptă cu abandonul școlar prin implicarea în proiectul educativ Edubuzz

20 oct. 2020 2 min

REHAU luptă cu abandonul școlar prin implicarea în proiectul educativ Edubuzz

Reading Time: 2 minute

REHAU este prima companie care își donează aniversarea celor 25 de ani de prezență pe piața din România către Asociația “ZI de BINE”, donând 25.000 de euro pentru proiectul Edubuzz.

Edubuzz presupune amenjarea unui spațiu educațional pentru cei 400 de copiii din comuna Augustin, Județul Brașov, unde foarte mulți copii nu au fost până acum nici o zi la școală.

Conform unui sondaj Eurostat, țara noastră este în top 3 în Uniunea Europeană la abandonul şcolar: 15 adolescenți dintr-o sută renunţă să mai facă liceul sau să urmeze cursurile unei şcoli profesionale. Cele mai afectate regiuni sunt în centrul şi sud-estul ţării.

Misiunea REHAU este să îmbunătățim viețile oamenilor. Sub inițiativa REHAU Community, am decis să fim parte dintr-un viitorul mai bun, pe care ni-l dorim cu toții. Alături de oamenii ambițioși de la Asociația ZI de BINE vom schimba viața copiilor cu ajutorul proiectului educațional Edubuzz”, a declarat Alessandro Hillebrand, Country Manager, REHAU România.

Proiectul Edubuzz transformă acest autobuz dezafectat într-un spațiu educațional

În cadrul proiectului, doi învățători transformă un autobuz dezafectat într-un spațiu educațional. Cei doi își doresc nu doar să îi învețe pe copii să scrie și să citească, ci vor să implice cât mai mulți oameni în proiect – prieteni care să le vorbească celor mici, dar poate și părinților, despre nutriție și gătit sănătos, despre educație financiară și antreprenorială, care să îi învețe să acorde primul ajutor, care să organizeze seri de filme, campionate de board games, cursuri de canto, fotografie, actorie, dans.

Suntem obişnuiţi să scrâşnim din dinţi când vorbim despre educaţie. Şi pe bună dreptate. Din când în când însă, vorbim despre educaţie cu speranţa şi cu încredere când descoperim profesori minunaţi şi dedicaţi care fac tot ce le stă în putere pentru elevii lor. EduBuzz este un astfel de proiect, pe care l-am adoptat cu bucurie la Zi de BINE şi în care, cu ajutorul REHAU, vom transforma un autobuz ruginit într-un Centru educaţional vesel şi primitor pentru aproape 400 de copii din Satul Augustin, de lângă Braşov„, spune Melania Medeleanu, fondatoare Asociaţia Zi de BINE.

REHAU este prezent[ de 25 de ani pe piața românească, fiind activă pe plan local prin cele trei divizii de business: Ferestre, Instalații, Soluții pentru Mobilier. Compania sprijină în România mai multe organizații non-guvernamentale care au ca scop protejarea mediului. 

REHAU se află în topul celor 50 de companii la nivel global care își concentrează în mod constant atenția pe creșterea sustenabilă și eficientizarea resurselor energetice, aderând la 4 dintre cele 17 obiective  propuse prin inițiativa Națiunilor Unite Global Compact, în cele peste 170 de locații și 41 de fabrici pe care le gestionează în prezent.

La nivel global, compania își propune reducerea emisiilor de CO2 cu 30% până în 2025 precum și creșterea ratei de reciclare la 15% până în 2025.  De asemenea, promovarea unei dezvoltări sustenabile prin produse și soluții inovative care țin cont și de diminuare a resurselor utilizate în procesele de producție, precum și promovarea diversității prin creșterea numărului de poziții de management deținute de către femei sunt alte obiective la care compania a aderat.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: