Stiri

Relaxarea restricțiilor de la 1 iunie. Se deschid piscinele și cluburile

1 iun. 2021 2 min

Relaxarea restricțiilor de la 1 iunie. Se deschid piscinele și cluburile

Reading Time: 2 minute

Guvernul a adoptat noi măsuri de relaxare a restricțiilor, ce vor intra în vigoare începând cu 1 iunie, chiar dacă ținta de vaccinare de 5 milioane de persoane nu se va atinge până la această dată.

Potrivit documentului depus la Guvern, care va fi discutat în ședințele ce vor reglementa noua modalitate de funcționare a instituțiilor de divertisment de la 1 iunie, se deschid sălile de fitness la capacitate de 100% pentru persoanele vaccinate, piscinele se deschid la capacitate de 70%, dar și cluburile vor putea activa cu jumătate din locuri.

Măsurile propuse pentru relaxarea restricțiilor de la 1 iunie:

  • Competiții sportive în aer liber la capacitate de 25%
  • Spectacole în spații închise la capacitate de 70%
  • Săli de fitness la capacitate de 70% / 100% pentru vaccinați
  • Piscine deschise la capacitate de 70%
  • Restaurante, cafenele și terase la capacitate de 70%
  • Cluburi deschise la capacitate de 50%

Guvernul a adoptat astăzi noi hotărâri prin care se stabilesc noi măsuri de relaxare. Printre acestea vor putea fi organizate nunți, botezuri sau mese festive la exterior cu maxim 70 de persoane și maxim 50 de persoane șa interior. Organizatorii trebuie să asigure distanțarea la 2 metri pentru fiecare persoană. Masca de protecție va fi obligatorie dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3 la mie.

Petreceri fără limite doar pentru persoanele vaccinate

Organizatorii meselor festive pot decide ”desfășurarea activității cu un număr mai mare de persoane”, dacă toți participanții au cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare.

Aceleași moduri de organizare sunt valabile și pentru workshop-uri sau evenimente. Toate sunt deschise fără limite persoanelor care sunt complet vaccinate sau dacă rata de incidență în localitatea/județul respectiv este mai mică de 3 la mie.

Se deschid locurile de joacă pentru copii la interior, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și dacă părinții sau însoțitorii fac dovada vaccinării.

Competițiile sportive doar cu spectatori vaccinați

Se vor putea organiza spectacole în spații deschise cu până la 1.000 de participanți, iar competițiile sportive vor putea avea spectatori în limita a 25% din capacitatea spațiului. Spectatorii acestor competiții trebuie să fie complet vaccinați sau să prezinte un test PCR.

Sălile de sport vor putea funcționa la capacitate de 70% din capacitatea spațiului fără mască de protecție.

Restaurantele se deschid la 100% din capacitate, la interior pentru persoanele complet vaccinate

Începând de la 1 iunie restaurantele se deschid la interior și vor putea primi clienți la 70% din capacitate. Intervalul de funcționare este între orele 5 – 24. Administratorul poate permite accesul până la 100% din capacitate dacă persoanele fac dovada vaccinării și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Hotelurile de la mare vor putea fi ocupate 100% dacă toți clienții sunt vaccinați

Crește și gradul de ocupare al hotelurilor de la mare. Acestea vor putea fi ocupate în proporție de 85%. Hotelurile de pe litoral deja sunt rezervate aproape complet în lunile de vârf. Potrivit hotărârii toate hotelurile din județul Constanța pot primi clienți și la capacitate maximă dacă toți clienții sunt complet vaccinați.

Masca la birou nu mai este obligatorie pentru persoanele vaccinate

Oamenii nu vor mai fi obligați să poarte mască la birou în spații închise unde își desfășoară activitatea maxim 5 persoane, cu condiția ca acestea să fie vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, iar în zonele respective nu este permis accesul publicului sau a altor lucrători, rămânând obligatorie în toate spațiile închise comune.

Hotărârea adoptată de Guvern poate fi citită aici.779-Hotarare-CNSU-nr.-32-din-25.05.2021-v5-FARA-LISTA

Photo 184080572 © Vlad Ispas | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: