Stiri

Litoralul românesc este deja ocupat în proporție de 100%. Vom avea un sezon estival aglomerat

27 mai 2021 2 min

Litoralul românesc este deja ocupat în proporție de 100%. Vom avea un sezon estival aglomerat

Reading Time: 2 minute

Spațiile de cazare de pe litoralul românesc sunt deja ocupate în proporție de 100% pentru lunile de vârf ale verii. Românii au decis că trebuie să se relaxeze și au rezervat deja hotelurile de la malul mării în perioada concediilor.

Pe fondul relaxărilor restricțiilor pandemiei în România, dar și din cauza incertitudinii călătoriilor în străinătate, românii aleg să își petreacă concediul în țară.

Numărul cererilor de sejururi mai mare ca în 2019

În ultimele două săptămâni cererile de sejururi pe litoralul românesc au crescut cu peste 50% față de aceeași perioadă a anului 2019, care a fost considerat cel mai bun an din istoria turismului autohton.

Unul din motivele principale pentru care românii aleg litoralul autohton este acela că aici nu se cer teste PCR sau dovada vaccinării, condiții obligatorii pentru călătoriile în străinătate.

„Am mai constatat faptul că, deși sunt turiști care adaugă în pachet și asigurarea cu acoperire Covid-19, numărul lor a scăzut în comparație cu lunile ianuarie-februarie, ceea ce înseamnă că mulți români au o abordare mai relaxată acum față de pandemie”, afirmă Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro, citat de profit.ro.

Românii aleg hoteluri de 3 și 4 stele

Românii preferă să se cazeze în acest an la hoteluri de 3 și 4 stele, pentru că acestea oferă condiții de siguranță și servicii de calitate, plus că se simt mai relaxați din punct de vedere sanitar.

Totuși prețurile nu sunt foarte mari, valoarea medie a unui sejur se situează în jurul sumei de 2200 de lei. Faptul că prețurile au rămas la nivelul anului 2020, a contat în creșterea numărului de cereri.

Turiștii aleg în medie sejururi de 5 nopți, dar există și turiști care aleg sejururi extinse, de două sau trei săptămâni la malul mării.

Stațiunile preferate sunt cele în care s-au făcut investiții în ultimul an, cum ar fi Mamaia, Eforie Nord, Venus, Olimp.

Fără ambuteiaje pe autostradă

Ministrul transporturilor Cătălin Drulă a anunțat astăzi că se vor ridica restricțiile de circulație pe Autostrada Soarelui și că s-au încheiat lucrările planificate la podul de la Cernavodă. Lucrările de pe Autostrada Soarelui vor continua la toamnă.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: