Stiri

Repartitoarele de căldură, obligatorii pentru toate apartamentele din sistemul centralizat de încălzire

8 iul. 2021 < 1 min

Repartitoarele de căldură, obligatorii pentru toate apartamentele din sistemul centralizat de încălzire

Reading Time: < 1 minut

În acest an va deveni obligatorie instalarea repartitoarelor de căldură în toate apartamentele care sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire. Excepție fac cei care au montate centrale de apartament.

Acest lucru va genera costuri suplimentare pentru cei care sunt racordați la sistemul centralizat de încălzire, dar ar trebui să genereze economii la consumul de energie, sunt de părere specialiștii.

Repartitoarele, obligatorii din această iarnă

În București sunt aproximativ 550.000 de apartamente unde aceste repartitoare sunt necesare. Pentru aceasta trebuie ca asociațiile de proprietari să semneze contracte cu firmele care instalează aceste repartitoare, măsoară consumul, iar apoi să le instaleze în apartamentele proprietarilor.

Specialiștii sunt de părere că termenul de instalare al acestora, iarna acestui an, va fi depășit. Potrivit acestora termenul de instalare este prea mic, iar acesta va duce la o explozie a prețurilor pentru aceste repartitoare, iar firmele care instalează acest lucru nu vor face față solicitărilor.

Costurile repartitoarelor

Potrivit Asociației Energia Inteligentă, costurile pentru instalarea repartitoarelor se situează între 70 – 100 de lei pentru o garsonieră; 280 – 400 de lei pentru două camere; peste 500 de lei pentru un apartament de 4 camere.

La aceste costuri se adaugă serviciile de citire și interpretare a datelor. Pentru un apartament cu patru caloriferele, costurile de citire se ridică la aproximativ 15 lei lunar.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: