CSR Stiri

Responsabilitate ecologica

18 sept. 2015 < 1 min

Responsabilitate ecologica

Reading Time: < 1 minut

In cadrul programului „Plant for the Planet”, lansat de  AccorHotels in 2009, in parteneriat cu PUR Projet si Mihai Eminescu Trust, a fost plantat cel de-al 1.500.000-lea arbore in Transilvania.

Plantarea este rezultatul unui proiect de reimpadurire derulat pe o perioada de 6 ani, unul dintre proiectele pilot ce ilustreaza angajamentul AccorHotels pentru o dezvoltare sustenabila, parte a platformei de responsabilitate sociala a companiei, PLANET 21.

In 6 ani proiectul a finantat plantarea a peste 4 milioane de arbori in 21 de tari din intreaga lume, dintre care 1,5 milioane au fost plantati in Romania, in paduri si livezi ale scolilor din Transilvania.

In Romania proiectul se numeste “O padure pentru fiecare scoala” si este derulat de Mihai Eminescu Trust in parteneriat cu 60 de scoli, 52 de primarii si asociatii precum si 11 ocoale silvice din 57 de localitati din mediul rural si urban. Pana in prezent 1.5 milioane de puieti au fost plantati, iar arborele cu numarul un million a fost plantat de catre Majestatea Sa Printul de Wales impreuna cu Vicepresedintele MET, Caroline Fernolend, intr-o padure de langa satul Archita, din judetul Mures.

AccorHotels a publicat de curand pe platforma PLANET 21 research rezultatele a doua studii care evalueaza beneficiile initiativelor sale de responsabilitate sociala asupra performantelor de afaceri: unul a fost realizat de Accenture, iar celalalt a fost verificat de EY.

Cele doua studii arata ca sustenabilitatea si profitabilitatea hotelului sunt direct proportionale si demonstreaza ca satisfactia clientilor este mai puternic corelata cu certificarea ISO 14001decat cu data ultimei renovari a hotelului.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: