Finanțe Stiri

Revolut se lansează oficial în SUA, unde are deja zeci de mii de utilizatori

24 mart. 2020 < 1 min

Revolut se lansează oficial în SUA, unde are deja zeci de mii de utilizatori

Reading Time: < 1 minut

Fintech-ul Revolut a lansat aplicația financiară și cardul de debit în Statele Unite ale Americii, unde are deja zeci de mii de clienți, după ce anunțase lansarea încă de anul trecut.

Utilizatorii din SUA își pot creea un cont în câteva minute, direct de pe smartphone, după descărcarea aplicației pentru iOS sau Android, introducerea de informații personale și încărcarea documentelor de identificare, pentru verificarea contului.

Contul astfel creat poate fi folosit pentru plăți și pentru depunerea salariului. Depozitele clienților sunt asigurate de FDIC până la 250.000 de dolari, printr-un parteneriat cu Metropolitan Commercial Bank. Utilizatorii din SUA pot, de asemenea, să își primească salariul cu două zile mai devreme prin depunere directă.

Ca orice utilizator Revolut, și cei din SUA pot trimite și solicita bani unii de la alții instantaneu și gratis, pot împărți nota de plată printr-o simplă apăsare de buton și pot rotunji tranzacțiile efectuate cu cardul, ca să strângă restul rămas în pușculițele digitale Vaults.

Utilizatorii americani pot să cheltuie și să transfere bani oriunde în lume, la cursul de schimb valutar interbancar, pot deține și schimba 28 de monede în aplicație și pot retrage gratuit  numerar de la peste 55.000 de bancomate din SUA.

Revolut s-a lansat în 2015 și a atras în ultimii patru ani peste 10 milioane de utilizatori, primind investiții în valoare totală de peste 800 milioane de dolari. Compania are 2.000 de angajați la nivel global, inclusiv în New York și San Francisco.

Luna trecută, compania a încheiat o rundă de investiție serie D în valoare de 500 de milioane de dolari, ajungând la o evaluare de 5,5 miliarde de dolari. Printre investitori s-au numărat Ribbit Capital, Index Ventures, DST Global și TCV.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: