Featured

Rezerva Federală injectează încă 2.300 mld. $ în economia SUA sub formă de împrumuturi

Reading Time: 2 minute

Rezerva Federală a anunțat că va acorda împrumuturi ce vor totaliza până la 2.300 de miliarde de dolari pentru a sprijini economia SUA.

„Fondurile vor fi direcționate atât către persoane, cât și către companii de toate dimensiunile pentru a ajuta autoritățile statele și locale să ofere servicii critice în timpul pandemiei de coronavirus”, se arată într-un comunicat al Fed.

Astfel, Rezerva Federală va oferi fonduri până la un total de 600 de miliarde de dolari pentru împrumuturi destinate companiilor mici prin nou creatul Main Street Lending Program. Finanțări suplimentare de 75 de miliarde de dolari vor veni din partea Trezoreriei SUA, din pachetul deja aprobat privind asistența economică a companiilor afectate de coronavirus (CARES Act).

Main Street Lendin Program acordă împrumuturi pe patru ani către companii care au până în 10.000 de angajați sau cu venituri mai mici de 2,5 miliarde de dolari pe ani. În primul an, nu se plătesc nici principalul, nici dobânda. Programul este derulat prin intermediul băncilor comerciale.

„Principala prioritate a țării noastre trebuie să fie rezolvarea acestei crize de sănătate publice, îngrijirea celor bolnavi și limitarea răspândirii virusului. Rolul Fed este să asigure cât de multă ajutor și câtă stabilitate poate în această perioadă în care activitatea economică suferă constrângeri, iar acțiunile noastre de astăzi vor asigura o revenire cât mai viguroasă”, a declarat președintele Consilului de Administrației al Rezervei Federale, Jerome H. Powell.

De asemenea, Fed va acorda împrumuturi de până la 500 de miliarde de dolari și va oferi garanții de 35 de miliarde de dolari pentru a ajuta autoritățile locale să nu aibă probleme cu lichiditățile din cauza presiunii asupra bugetelor locale provocate de pandemia de COVID-19.

Alte 850 de miliarde de dolari vor fi folosite pentru extinderea a trei facilități de credit înființate deja pentru consumatori și companii, la care se vor adăuga garanții de 85 de miliarde de dolari din partea Trezoreriei.

Președintele Donald Trump a semnat pe 27 martie un pachet de asistență economică de 2.200 de miliarde de dolari, cel mai mare din istoria SUA, care include inclusiv plăți directe către majoritatea cetățenilor americani în valoare de 290 de miliarde de dolari.

 

Gabriel Barliga

Recent Posts

A doua ediție a Festivalului Suflet de România ne aduce aproape de tot ce ne face bine, pe Domeniul Regal de la Săvârșin

Sâmbătă și duminică, pe Domeniul Regal de la Săvârșin, are loc a doua ediție a festivalului Suflet de România, evenimentul…

14 ore ago

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă de la conducerea companiei începând cu data de 30 aprilie 2024

Virgil a condus operațiunile fondului de pensii din anul 2019, iar anterior a avut diverse roluri de coordonare a echipelor…

o zi ago

Statistică Eurostat: România are prețuri mai mici pentru energie

Eurostat a publicat statistica cu privire la prețurile plătite pentru energie electrică și gaze naturale de consumatorii casnici și non-casnici…

o zi ago

Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara discuțiilor publice privind tranziția energetică. Ele au nevoie de sprijin mai mare…

o zi ago

AQUILA a finalizat preluarea Parmafood. A doua achiziție din acest an

AQUILA (simbol bursier AQ), lider în servicii integrate de distribuție și logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România…

o zi ago

Internet pentru zonele rurale prin PNRR. Proiect de 94 de milioane de euro

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a publicat vineri, 26 aprilie, Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 din Componenta 7 –…

o zi ago