Stiri Tech

Roadele parteneriatului dintre doi giganti

24 iun. 2016 2 min

Roadele parteneriatului dintre doi giganti

Reading Time: 2 minute

Apple si Cisco si-au unit puterile intr-un nou parteneriat care urmareste imbunatatirea experientei utilizatorilor Apple in retelele Cisco, prin optimizarea conexiunilor Wi-Fi ale dispozitivelor Apple si prioritizarea aplicatiilor iOS.

Apple a anuntat recent, in cadrul The Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) noul sistem de operare iOS10, produs la care au lucrat atat dezvoltatorii Apple cat si cei ai Cisco, ca urmare a parteneriatului anuntat in vara anului trecut. Acesta include o serie de functionalitati specifice mediului enterprise, iar efortul Apple si Cisco a fost indreptat catre optimizarea experientei utilizatorilor gadgeturilor Apple in retelele Cisco. Reprezentantii celor doua companii si-au propus sa optimizeze conexiunile Wi-Fi ale dispozitivelor Apple, sa prioritizeze aplicatiile iOS si datele critice pentru business si sa puna solutiile de colaborare Cisco pe iPhone.

Prin programul DevNet, o comunitate a dezvoltatorilor formata din peste 390.000 de membri, Cisco le pune la dispozitie dezvoltatorilor API-uri (Application Programming Interface), SDK si toate resursele necesare pentru a contribui la optimizarea capabilitatilor noului iOS10. Fie ca sunt dezvoltatori de solutii, ingineri de retea sau manageri IT, acestia au acces la peste 50 de sesiuni de training in care pot invata despre API-urile Cisco, instrumente si medii de dezvoltare, pot participa la sesiuni de programare sub indrumarea unor instructori sau pot invata singuri in “Learning Labs”, pot socializa si pot face schimb de informatii cu alti developeri din interiorul comunitatii.

In prezent aproape toate companiile din top Fortune 500 si din topul primelor 500 de companii la nivel global folosesc dispozitive iOS si retele Cisco, ceea ce ofera dezvoltatorilor o oportunitate extraordinara de a contribui.  

“Lucram intens cu Apple sa aducem experienta enterprise pe dispozitive mobile la un cu totul alt nivel. Suntem incantati sa fim implicati in aceasta transformare. Vor urma si alte anunturi in lunile ce urmeaza”, spune Susie Wee, vicepresedinte si director tehnic pentru Cisco DevNet.

AP93592

Cisco DevNet a fost infiintat in urma cu doi ani si jumatate si reuseste in acest moment peste 390.000 de membri. Pana nu demult, Cisco era recunoscut exclusiv prin expertiza in domeniul routerelor, intrucat miza pentru Cisco in ultimele doua decenii a fost aceea de a contribui la crearea retelei si, apoi la extinderea capabilitatilor ei. Daca acum cativa ani, o retea care sa suporte voce era un obiectiv, Cisco, impreuna cu toata comunitatea din spate au facut posibile retele care sa sustina voce, video, HDTV.

In prezent Cisco a dezvoltat o strategie software, iar locul DevNet in acest nou context este de a asigura resursele necesare si de a contribui la sustinerea acestei strategii. In contextul IoT, al Cloud si al virtualizarii, miza Cisco este aceea de a face retelele cat mai usor de gestionat si programat. Pentru dezvoltatori, inovatia inseamna platforme programabile si API-uri deschise. Prin intreg programul DevNet, Cisco isi doreste astfel sa accelereze oportunitatile pentru dezvoltatori.  

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: