Stiri

România a înregistrat deja cel mai mare consum de electricitate din sezonul verii

28 iun. 2021 < 1 min

România a înregistrat deja cel mai mare consum de electricitate din sezonul verii

Reading Time: < 1 minut

România a înregistrat deja cel mai mare consum de electricitate, raportat la sezonul cald. Potrivit unui comunicat al operatorului național de transport al energiei eletrice, Transelectrica, vinerea trecută s-a înregistrat cel mai mare consum de energie electrică.

Record de consum electric

În contextul valului de caniculă care a afectat întreaga țară la sfârșitul săptămânii trecute, vineri, 25 iunie 2021, la nivelul Sistemului Electroenergetic Național s-a înregistrat cel mai mare consum de energie electrică din sezonul verii, de la începutul anilor 2000. Valoarea instantanee maximă atinsă a fost de 8434 MW, la ora 12:48, valoarea medie orară a fost de 8349 MW, în intervalul 13-14, iar consumul mediu al zilei a fost de 7298 MW.

Precedentul record a fost atins în vara anului 2019, în data de 2 iulie, când s-a înregistrat o medie orară de 8335 MW, în intervalul 13-14, respectiv o medie a consumului din întreaga zi de 7287 MW.

Rețeaua Electrică de Transport gestionată de CNTEE Transelectrica SA este operată la parametri optimi pentru asigurarea continuității în alimentare cu energie electrică, în condiții meteorologice de căldură extremă.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: