Business Stiri Tech

Românii de la Lektri.co țintesc vânzări de 1.000 de stații de încărcare pentru mașini electrice până la finalul anului

30/04/2021 2 min read

Românii de la Lektri.co țintesc vânzări de 1.000 de stații de încărcare pentru mașini electrice până la finalul anului

Reading Time: 2 minute

Lektri.co, unul dintre cei mai importanți jucători în domeniul mobilității electrice din România, estimează că va atinge un număr de 1.000 de stații de încărcare pentru mașini electrice vândute până la finalul anului în curs, pe piața locală, dar și pe cele internaționale unde brandul este activ.

Un business pornit în Timișoara în urmă cu trei ani, stațiile sunt proiectate și testate de specialiștii lektri.co, compania comercializând în prezent 8 modele de încărcătoare pentru clienții rezidențiali, comerciali și deținătorii de flote de mașini electrice.

„Ritmul de dezvoltare a zonelor metropolitane, din întreaga lume, nu doar din România, ne determină să credem că viitorul nu poate fi decât electric. Orașele au nevoie de strategii durabile de creștere, iar combustibilii fosili nu mai reprezintă o soluție pentru mobilitatea urbană. Acesta a fost motivul pentru care am pornit Lektri.co, pentru a le putea oferi soluții ușor de implementat tuturor celor interesați de construirea unui viitor mai verde”, a declarat Claudiu Suma, CEO Lektri.co.

Platforme de management

Anul acesta, compania a dezvoltat și lansat platforma de management a stațiilor de încărcare și de taxare a procesului de încărcare de către terțe aplicații, cum ar fi aplicațiile lanțurilor de magazine sau cele de parking. Posesorii de mașini electrice se pot înscrie gratuit în platformă și beneficiază de cele mai accesibile servicii de încărcare cu 0.7 lei/kwh, în cadrul hub-urilor de încărcare Lektri.co.

Peste 6.500 de mașini electrice în România

La 31 martie 2021 erau înmatriculate 6568 de mașini electrice în România, o creștere de 48% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, și existau 860 de locații de încărcare la nivelul țării noastre.

Din punct de vedere al infrastructurii de încărcare, cele mai utilizate încărcătoarele la nivel național sunt cele de tip Type 2 – 1257 unități și CCS/CHAdeMO – 268 unități.

Type 2 sunt cele mai des întâlnite modele de încărcătoare, fiind folosite acasă, în garaj, sau în parking-ul de la locul de muncă.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă