Companii Stiri

Românii, mulțumiți de locul de muncă actual

13 iul. 2021 2 min

Românii, mulțumiți de locul de muncă actual

Reading Time: 2 minute

5 din 10 români se declară mulțumiți de starea lor de spirit, iar relațiile cu persoanele apropiate (familie, prieteni sau partener), locul de muncă actual și mediul de lucru sunt printre principalele motive de mulțumire pentru peste 50% din locuitorii din România, după cum arată rezultatele unui studiu realizat de compania de cercetare de piață Reveal Marketing Research

50% din români au afirmat că sunt mulțumiți de relaţiile lor cu familia și prietenii, în timp ce doar 10% se declară nemulțumiți de aceste relații.  

Pe categorii socio-demografice, aprecierea relaţiilor cu familia și prietenii înregistrează diferenţe semnificative statistic numai în funcţie de statutul marital, se arată în raportul citat. Persoanele singure de vârstă mijlocie par să fie mai mulțumite de relațiile cu familia și prietenii(63%), comparativ cu tinerii cu educație superioară și venit ridicat  (45%). 

Tinerii profesioniști, declară că sunt foarte mulțumiți de relația cu partenerul/partenera

Dacă în decursul anului 2020 satisfacţia faţă de relația cu partenerul/partenera, deşi pozitivă, a avut un nivel mai scăzut pe fondul unei stări de spirit nu tocmai bună a românilor, începând cu luna februarie a anului în curs, a înregistrat un nivel constant ridicat. Cel mai mare grad de satisfacţie faţă de relația cu partenerul/partenera se întâlnește la tinerii cu educație superioară și venit ridicat, cu un procent de 47%, mai arată raportul Reveal Marketing Research. 

Majoritatea românilor se simt mulțumiti de mediul în care lucrează

Mulțumirea apare în principal în rândul segmentelor cu educație și venit ridicat (70%) și în rândul tinerilor profesioniști (50%). La polul opus, cei care se declară nemulțumiți sunt familiile tradiționale (36%) și persoanele singure de vârstă mijlocie (32%). 

Nu este surprinzător că mulţumirea legată de sectorul profesional este direct proporţională cu mulțumirea față de celelalte aspecte ale vieții: starea de spirit și relațiile sociale – cu familia, prietenii și partenerul/partenera de viață. 

Ce ne arată, practic, studiul este faptul că încep să conteze din ce în ce mai mult aspectele care țin de starea noastră emoțională, ca oameni, și de crearea unui cadru care să motiveze mai degrabă prin aspecte intrinseci decât prin cele de ordin extrinsec. 

Foto: © Volodymyr Tverdokhlib | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: