Companii

Sanador, investiții de peste 1 milion de euro

Reading Time: 3 minute

Spitalul privat Sanador a investit 1 milion de euro în  dotarea unui nou bloc operator dotat cu două săli hibride, deținând noua generație de terapie ghidată imagistic, reprezentată de angiograful Philips Azurion 7 cu 20’’ Flat Detector.

Angiograful este instalat într-una din cele două săli hibride, având grad de asepsie 3, ceea ce permite efectuarea intervenţiilor de chirurgie cardiovasculare în aceleaşi condiţii de sterilitate ca în blocul operator, combinând tehnicile intervenționale cu cele chirurgicale şi reunind ambele echipe de medici, cardiologi intervenţionişti şi chirurgi cardiovasculari. Dotările sălii hibride sporesc confortul medicului şi al pacientului, reduc timpul operator şi perioada de spitalizare, arată reprezentanții Sanador, într-un comunicat de presă.

Lansat în luna februarie a acestui an, echipamentul face parte din aparatura de ultimă generaţie de platformă terapeutică ghidată imagistic, asigurând o reducere a dozei de iradiere cu 50% în domeniul cardiologiei şi 70% în domeniul vascular şi o înaltă calitate a imaginii. Excelenţa clinică se îmbină cu inovaţia fluxurilor de lucru, generând o eficientă operaţională crescută şi permiţând o vizibilitate excelentă din toate unghiurile, cu doze extrem de mici de radiaţii.

“Dincolo de tehnologia de ultimă generaţie care permite un act medical de cea mai mare precizie într-un timp mai scurt, suntem singurul spital privat din Europa de Sud Est având o sală hibridă cu acest nou tip de angiograf Philips Azurion 7, care reduce doza de iradiere şi pentru pacient şi pentru medic, comparativ cu alte angiografe. Datorită calităţii imaginii şi a preciziei cu care se poate desfăşura actul interventional, echipamentul deschide noi posibilităţi de tratament minim-invaziv pacienţilor care suferă de o gamă complexă de afecţiuni, atât din sfera cardiologică, vasculară, cât şi cea neurologică sau oncologică. În prezent, suntem singurul spital din Europa de Sud-Est dotat cu acest angiograf de ultimă generaţie, într-o sală hibridă” menţionează  Dr. Rodica Niculescu, Şef Departament Cardiologie Intervenţională, Spitalul Clinic Sanador.

Prin soluţiile de ghidare utilizate, Azurion 7 oferă medicului posibilitatea stabilirii diagnosticului şi abordării soluţiilor terapeutice minim-invazive de înaltă complexitate în domeniul cardiologiei interventionale, electrofiziologiei, chirurgiei vasculare, neurochirurgiei şi oncologiei. Printre afecţiunile evaluate şi tratate se numără: aritmii maligne (fibrilaţie atrială, flutter atrial), boli vasculare severe la nivelul sistemului circulator cerebral (accidente vasculare cerebrale, malformaţii arteriovenoase, anevrisme cerebrale), boli vasculare cardiace (angină pectorală, infarcte miocardice), valvulopatii (stenoza aortia,regurgitare mitrală), suferinţe vasculare aortice (anevrism de aortă; disecţie de aortă) şi arteriopatii periferice.

Alte grupe de pacienţi care pot beneficia de avantajele unui astfel de angiograf ultraperformant sunt reprezentate de pacienţii cu formaţiuni tumorale care se pretează la embolizări şi chemoembolizări şi cea a pacienţilor cu angiodisplazie, ce necesită embolizări arteriale digestive în vederea opririi hemoragiilor digestive.

Angiograful Azurion 7 deţine toate utilităţile software de ghidare imagistică 3D, capacităţi care sporesc confortul medicului şi al pacientului, cresc siguranţa procedurii şi reduc timpul operator, fie că este vorba despre endoproteză de aortă, implantare de vâlvă cardiacă sau tratament intervențional la nivelul vaselor cerebrale.

Angiograful Azurion 7 conferă o claritate înaltă a imaginii pe parcursul procedurilor vasculare de fineţe, pentru care nevoia de vizibilitate e maximă, în acelaşi timp utilizând doze de iradiere reduse cu circa 50-70% în funcţie de domeniul de utilizare, atât pentru pacient cât şi pentru personalul din sală, se arată în comunicat.

Cu o suprafaţă totală de 23.000 de mp şi o capacitate de 402 de paturi, spitalul Sanador este singurul spital privat clinic universitar care asigură full service: toate specialităţile medicale şi chirurgicale, secţie de urgenţă cu 14 linii de garda 24/24, flotă proprie de ambulanţe, maternitate, ambulator şi imagistică medicală de top. Misunea Sanador este să ofere servicii medicale de înaltă calitate, venind în întâmpinarea pacienților cu cei mai competenți medici și cea mai performantă aparatură medicală, precum RMN-ul 3 Tesla și angiograful Philips Azurion 7, unice în România și Europa de Sud – Est.

Oana Voinea

Recent Posts

Record de credite noi pentru persoane fizice la BRD: 2,35 mld. lei în primul trimestru din 2024

În primul trimestri din 2024, venitul net bancar al Grupului BRD a atins o creștere de 5,3% față de aceeași…

18 ore ago

Claudiu Butacu & George Constantin: Sustenabilitatea, dincolo de definiții

Sustenabilitate [substantiv feminin, (numai) singular] – capacitatea de a exista constant. Nu este definiția noastră, ci primul rezultat al unei…

22 de ore ago

Schimbare la vârful Tuborg România: Yoav Bar preia funcția de CEO

Tuborg România anunță o schimbare strategică în managementul organizației, prin aducerea lui Yoav Bar la conducerea companiei, în funcția de…

2 zile ago

Profit de 390 mil. lei pentru Raiffeisen Bank România în primul trimestru din 2024

Raiffeisen Bank a înregistrat în primul trimestru din 2024 o creștere de 50% pe segmentul planuri de investiții, pensii private…

2 zile ago

Primul teatru construit de la 0 de comunitate, Grivița 53 mai are nevoie de 500.000 euro

Proiectul născut din crezul artistic al scriitoarei și regizoarei Chris Simion Mercurian prinde tot mai mult contur existențial. După 8…

2 zile ago

Smartphone-urile HUAWEI Pura 70 sunt disponibile la precomandă în România

Noile smartphone-uri HUAWEI Pura 70 Ultra, HUAWEI Pura 70 Pro și HUAWEI Pura 70 sunt disponibile la precomandă în România.…

2 zile ago