Lifestyle Stiri

Sase lungmetraje se intrec in competitia festivalului BUZZ CEE

15 apr. 2016 2 min

Sase lungmetraje se intrec in competitia festivalului BUZZ CEE

Reading Time: 2 minute

Sase productii din Austria, Rusia, Bulgaria, Germania, Polonia si Romania se lupta pentru trofeul  Long BUZZ al primei editii BUZZ CEE, festivalul international de film dedicat cinematografiei din Europa Centrala si de Sud-Est, care va avea loc in perioada 4 – 8 mai la Buzau.

Blockbuster – A Life in Moving Pictures (r. Vlado Priborsky, Austria, 2015), un film proaspat si plin de candoare, o imersiunea in procesul, nu intotdeauna placut, al conceperii unui film, este chiar o fictiune inspirata din viata regizorului.

Celestial Camel (r. Yury Feting, Rusia, 2016), este un film simplu si cu atat mai frumos, despre trecerea la adolescenta, cand nici un obstacol nu e prea mare daca ai ca animal de companie un pui de camila, care mai are si puteri miraculoase.

In Snow (2015, Bulgaria), o drama despre familie, tradare, alegeri si iertare, regizorul bulgar Ventsislav Vasilev prezinta relatia tata – fiu, vazuta prin ochii tanarului delicvent Bobby, care-si aminteste momentele importante ale vietii sale alaturi de tatal sau, in timp ce trebuie sa gaseasca o geanta cu bani.

Sin & Illy Still Alive (r. Maria Hengge, Germania, 2014) prezinta cercul vicios de droguri, alcool si desfrau din care doua tinere, Sin si Illy, fac parte. Cu cat incearca mai mult sa se smulga din acest ciclu, planificand o vacanta in insorita Grecie, cu atat soarta li se pune de-a curmezisul.

The Story of a Woman (r. Michal Wegrzyn, Polonia, 2015) este o drama psihologica despre decizii personale care afecteaza, la fel ca-n viata, si destinele celorlalti. In acest caz, este vorba despre o viitoare mama, care decide sa isi paraseasca familia.

03.ByPass (r. Nap Toader, Romania, 2016), singurul film romanesc din competitia de lungmetraj a BUZZ CEE, este o drama cu conotatii sociale. Actiunea se desfasoara pe parcursul unei ture de noapte a unui echipaj de salvare: o doctorita, asistentul-amant şi soferul-ambulantier. Cei trei aduc la spital un batran singur, muribund, dar care are ascunse sub saltea zeci de teancuri de bani.

Juriul competitiei de lungmetraj a BUZZ CEE este compus din: Dan Chisu, regizor si producator,  Romania (Bucuresti NonStop, Ursul, Youtube Bazaar), Igor Cobileanski, regizor, Republica Moldova (La limita de jos a cerului, Cand se stinge lumina, Sasa, Grisa si Ion) si Maya Vitkova, regizor, producator si scenarist, Bulgaria (Viktoria).

BUZZ CEE este un festival international de film dedicat regiunii Europa Centrala si de Sud-Est, inclusiv Grecia si Turcia. Festivalul isi propune sa aduca la Buzau filme care ajung rareori pe marile ecrane din Romania, oferind publicului posibilitatea sa intre in contact cu cinematografia central si sud-est europeana.

Proiectiile vor avea loc timp de cinci zile in trei locatii centrale din orasul Buzau: Cinema Dacia 3D, sala Teatrului George Ciprian si Sala Consiliului Judetean Buzau.

Intrarea la toate filmele din cadrul festivalului va fi libera.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: