Companii Stiri

Schimbare în top managementul Herbalife

6 nov. 2019 2 min

Schimbare în top managementul Herbalife

Reading Time: 2 minute

Începând cu data de 30 martie 2020, John Agwunobi, actualul co-președinte și Chief Health & Nutrition Officer al Herbalife, va prelua funcția de CEO al Herbalife Nutrition, în timp ce John DeSimone, co-președinte și Chief Strategic Officer, va deveni Președinte Herbalife Nutrition.

Michael Johnson, care la momentul actual asigură interimatul funcției de CEO, va rămâne președinte al Consiliului de administrație al Herbalife Nutrition Ltd.

John Agwunobi, M.D, M.B.A, M.P.H, s-a alăturat companiei Herbalife Nutrition în calitate de Chief Health & Nutrition Officer în 2016 și a fost numit co-președinte în 2018. În perioada 2005-2007, a ocupat funcția de secretar adjunct al Sănătății pentru Departamentul de Sănătate și Servicii Sociale din SUA. În timpul mandatului său, el a fost responsabil pentru prevenirea bolilor și promovarea sănătății. A supravegheat, de asemenea, Centrele pentru Controlul Bolilor, Institutele Naționale de Sănătate, Administrația pentru Alimente și Medicamente și numeroase alte centre și programe de sănătate publică. În sectorul privat, Dr. Agwunobi a ocupat funcția de vicepreședinte senior și președinte al Sănătății și Wellness pentru Walmart în Statele Unite, unde a ajutat la dezvoltarea afacerii și a oferit consiliere cu privire la pozițiile de reformă în domeniul sănătății. Dr. Agwunobi are un master în sănătate publică la Universitatea Johns Hopkins și un master în administrarea afacerilor la Universitatea Georgetown. Dr. Agwunobi și-a terminat rezidențiatul în pediatrie la Universitatea Howard și este în prezent medic autorizat în Florida și Maryland.

John DeSimone s-a alăturat Herbalife Nutrition în 2007 în funcția de Vicepreședinte Senior, Finanțe și apoi a ocupat funcția de Chief Financial Officer timp de opt ani, înainte de a fi numit co-președinte și director strategic în 2018. În calitate de director financiar, DeSimone a avut responsabilități la nivel global, coordonând toate departamentele financiare, inclusiv contabilitatea, impozitul, trezoreria, planificarea strategică și relațiile cu investitorii pentru afacerile Companiei din întreaga lume, precum și conducerea grupurilor de conformitate și perspective ale companiei. În cel mai recent rol al său, el a coordonat conducerea regională a companiei, responsabilă cu dezvoltarea activității în domeniul nutriției și creșterea performanței companiei în peste 94 de țări de pe glob.

John DeSimone are peste 25 de ani de experiență în sectorul finanțelor corporative. Înainte de a se alătura companiei Herbalife Nutrition, el a ocupat funcția de Controller, Vice president of Finance & Chief Financial Officer al Rexall Sundown, Inc.- producător multinațional de suplimente nutritive și produse de nutriție sportivă. DeSimone se află în Consiliul de Administrație al Centrului Științific din California.

Herbalife Nutrition a avut afaceri globale de peste 1,2 mld USD în trimestrul al treilea, în creștere cu 0,1% față de aceeași perioadă a anului trecut. Excluzând China, vânzările nete au crescut cu 6,1% față de perioada anterioară a anului.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: