Stiri

Școala de Valori și UNICEF derulează un proiect care ghidează în carieră peste 1.000 de elevi

12 mai 2021 < 1 min

Școala de Valori și UNICEF derulează un proiect care ghidează în carieră peste 1.000 de elevi

Reading Time: < 1 minut

Organizația educațională non-guvernamentală Școala de Valori derulează proiectul „Career Bus”, organizat cu sprijinul Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) în România, prin care aproximativ 1.000 de elevi de gimnaziu, din județul Bacău, au oportunitatea de a fi ghidați în alegerea carierei potrivite.

Asociația educațională Școala de Valori, în parteneriat cu UNICEF România, derulează în perioada martie-octombrie 2021, proiectul „Career Bus”, în unitățile de învățământ gimnazial din județul Bacău. Proiectul își propune să facă tranziția de la gimnaziu la liceu mai ușoară pentru elevi și să-i ajute pe aceștia să descopere ce fel de profesii ar putea îmbrățișa după finalizarea cursurilor și cum anume și-ar putea găsi cel mai bun loc pe piața muncii din România.

În prima etapă a proiectului, aproximativ 50 de diriginți de gimnaziu și consilieri au participat la ateliere de formare profesională în care au învățat cum să-i sprijine pe elevi în orientarea lor privind viitoarea carieră.

”La nivelul UE, România se află printre primele trei țări cu cea mai mare rată a abandonului școlar, potrivit datelor Eurostat. Elevii care nu-și încheie studiile riscă să devină candidați neatractivi în ochii angajatorilor, limitându-și drastic opțiunile de carieră. Tranziția elevilor de la un ciclu de învățare la altul ar trebui să fie una lină, iar ei să conștientizeze cât mai timpuriu oportunitățile pe care le-ar putea avea după finalizarea școlii”, explică Silvia Bogdan, președintele organizației Școala de Valori.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: