Stiri Tech

Se caută Remote. Canon lansează camere de filmat cu control de la distanţă

19 mart. 2021 2 min

Se caută Remote. Canon lansează camere de filmat cu control de la distanţă

Reading Time: 2 minute

Canon a lansat un nou sistem de camere de filmat cu control de la distanţă care include trei camere PTZ noi: CR-N500, CR-N300 şi CR-X500 şi controlerul RC-IP100, ca răspuns la cerererea tot mai mare de conţinut şi la nevoia de metode de producţie eficiente şi cu dimensiuni reduse. În ultimul an, conţinutul video produs de la distanţă a avut o creştere exponenţială, iar industria de transmisie live a înregistrat o creştere de 45% în perioada martie-aprilie a anului trecut .

Filmare 4K

Camerele PTZ de interior CR-N500 şi CR-N300 şi camera de exterior CR-X500 combină tehnologiile de imagistică şi reţea pentru a oferi filmare 4K UHD de înaltă calitate şi compatibilitate cu mai multe protocoale IP, inclusiv cu noul Protocol Canon XC.

Alături de controllerul hardware RC-IP100 şi de Aplicaţia Remote Camera Control, noul Protocol XC va permite utilizarea altor produse video Canon compatibile să funcţioneze în sistemul de producţie, ajutând toţi creatorii de conţinut să îşi personalizeze sistemul de producţie.

Canon va lansa un nou firmware care va asigura compatibilitatea camerelor video din gama Cinema EOS cu noul sistem de producţie de la distanţă, oferind utilizatorilor o opţiune flexibilă şi completă care poate îndeplini toate cerinţele pieţei de producţie de conţinut video de la distanţă.

Compatibilitate IP

Modelele CR-N500 şi CR-N300 oferă flexibilitate şi pot fi folosite în diverse scenarii, datorită conectivităţii Power over Ethernet (PoE+), HDMI şi 3G-SDI, iar CR-N300 oferă în plus şi port USB. CR-X500 foloseşte o conexiune 12G-SDI de înaltă calitate pentru a putea transmite 4K UHD până la 60P cu un singur cablu.

Fiecare model beneficiază de tehnologie optică dezvoltată de Canon şi oferă rezoluţie optică 4K pe tot intervalul de zoom pentru a ajuta la reducerea distanţei dintre subiect şi public. Modelele CR-N500 şi CR-X500 oferă zoom optic de 15x, iar CR-N300 are zoom optic de 20x, toate cu stabilizare de imagine, de la capătul grandangular până la capătul telefoto. CR-X500 oferă în plus zoom avansat 30x atunci când camera filmează în Full HD.

Controlerul hardware RC-IP100 poate controla simultan 100 de camere video PTZ cu un singur operator. Acesta oferă control îmbunătăţit asupra mai multor setări, inclusiv focalizare, nivel de alb şi timp de expunere şi dispune de un joystick multifuncţional şi un comutator rotativ profesional pentru mişcarea în trepte a camerei şi pentru trecerea discretă de la wide la telezoom.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: