Lifestyle MarComm Stiri

Se lansează Euronews România

6 ian. 2021 2 min

Se lansează Euronews România

Reading Time: 2 minute

Euronews, cel mai important canal de știri din Europa, a semnat un parteneriat cu Universitatea Politehnica din București (UPB) pentru a lansa Euronews Romania, un canal de știri nou, independent destinat publicului vorbitor de limba română.

Euronews România este filiala mărcii Euronews, care va livra știri locale, regionale, naționale și internaționale prin TV și platforme digitale.

Euronews România este primul proiect de acest tip lansat în Uniunea Europeană și va fi construit pe baza unei televiziuni deja existente: UPB Sigma TV. Ediția în limba engleză a canalului de știri este deja disponibilă pentru milioane de români, însă noul proiect își propune să aducă publicului local un mix relevant de știri europene difuzate în limba română.

„Suntem foarte mândri de acordul la care am ajuns cu UPB. Am găsit un partener de încredere pentru un proiect ambițios. România are o piață media foarte competitivă, cu mai multe canale de știri deja existente. Totuși credem că Euronews România va livra o ofertă care lipsește astăzi în peisajul media național. Complet imparțial, înrădăcinat în ADN-ul nostru European, Euronews a oferit întotdeauna o perspectivă distinctă asupra știrilor. Ca întotdeauna, Euronews România va oferi, cu obiectivitate, echilibru și acuratețe, o perspectivă puternic europeană asupra știrilor”, a spus Michael Peters, CEO al Euronews.

Noul canal de știri va avea propria echipă de jurnaliști și corespondenți din toată România, dar și de la Bruxelles, care vor lucra conform valorilor stației mamă, precum independența, imparțialitatea și linia editorială „All Views” (Toate Perspectivele) a canalului. Până la lansare, echipa va ajunge la peste 100 de angajați la nivel local.

Redactorul-șef al canalului românesc va fi recrutat de către canalul european și va fi angajat al stației mamă. Euronews va înființa și prezida un comitet editorial. Acesta va defini, în special, orientările editoriale strategice, linia editorială și echilibrul general al programelor, în conformitate cu valorile fundamentale ale mass media (precum independența editorială, libertatea de exprimare, imparțialitatea, etc.).

UPB se va baza pe competența, experiența, precum și pe abordarea multiculturală și pluralistă a Euronews pentru a lansa această nouă televiziune. Euronews va distribui conținut către Euronews România, care va fi difuzat pe platformele mass media românești alături de conținutul original produs de canalul local. Euronews România va utiliza preponderent conținutul editorial al stației mamă care se referă la Europa, în timp ce Euronews va prelua conținutul realizat local în articolele referitoare la România.

Într-o mișcare strategică prin care urmărește să devină prima „media globală” din lume, Euronews a semnat în ultimii doi ani acorduri de afiliere cu grupuri media și de telecomunicații care doresc să construiască un canal de știri independent de încredere în țara lor.

Euronews este un canal de știri internațional de top și una dintre cele mai cunoscute și mai de încredere mărci de știri care operează în întreaga Europă. La nivel mondial, postul este difuzat în 160 țări și distribuit în aproape 400 de milioane de case – inclusiv în 67% din locuințele din Uniunea Europeană și Marea Britanie. În fiecare lună, canalul de știri ajunge la aproximativ 150 milioane de oameni, atât pe canale TV, cât și platforme digitale, conform Global Web Index (Q1, 2020). Cu o echipă de 500 de jurnaliști având peste 30 de naționalități diferite, cele 12 ediții ale televiziunii prezintă știrile europene și mondiale 24/7 în arabă, engleză, franceză, germană, greacă, maghiară, italiană, persană, portugheză, rusă, spaniolă și turcă. Cu sediul principal la Lyon, postul de televiziune are birouri în Bruxelles, Atena și Budapesta, corespondenți în toată Europa, precum și birouri comerciale în Londra, Paris, Berlin, Emiratele Arabe Unite și Singapore.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: