Business Companii Stiri Tech

O soluție inteligentă în cloud poate estima solicitările viitoare de materiale și dispozitive medicale

25 nov. 2020 2 min

O soluție inteligentă în cloud poate estima solicitările viitoare de materiale și dispozitive medicale

Reading Time: 2 minute

O echipă formată din specialiști ai companiilor Paul Hartmann AG și SAP au dezvoltat un dashboard care planifică și prezice solicitările de materiale și dispozitive medicale, atât în perioada COVID-19, cât și pe viitor. Soluția are la bază tehnologii precum analytics, data intelligence și platforma SAP Analytics Cloud.

Plecând de la studierea sistematică a utilizatorilor, echipa a adunat informații relevante precum detaliile comenzilor și cele privind locația clienților, alături de date externe, cum ar fi hărțile digitale.

Analiza cererii de consumabile medicale

În patru săptămâni, echipa a dezvoltat și implementat o primă soluție-pilot, care planifică și prezice necesarul și stocul de produse medicale. Creată prin intermediul SAP Analytics Cloud, soluția-pilot a utilizat nu doar datele interne de business și cele istorice.

În plus, soluția a inclus și date externe actualizate, cum ar fi numărul de paturi de terapie intensivă la nivel regional și informații zilnice actualizate ale cazurilor de COVID-19 din institute medicale precum Robert-Koch. Un algoritm de machine learning a fost apoi integrat pentru a prezice și extrapola cererea viitoare pentru anumite materiale medicale.

„Punctul forte al soluției SAP Analytics Cloud este faptul că oferă suport companiilor să ia decizii rapide de business întrucât în cadrul aceleași platforme se combină capabilități de Analiză, Planificare și, cel mai important Predicție. Având la dispoziție un volum considerabil de date dintr-o varietate de surse, dashboard-ul sprijină managerii Hartmann în procesul decizional aplicând algoritmii de Machine Learning direct pe datele disponibile, eliminând astfel procesele de agregare și procesare care ar putea cauza întârzieri”, spune Luis Militaru, Senior Sales Manager for Platform & Technologies, SAP SEE.

Companiile au format o echipă interdisciplinară de experți din industriile medicală și tehnologică pentru a lucra la dezvoltarea unei soluții inteligente bazate pe platforma SAP Analytics Cloud. Plecând de la studierea sistematică a utilizatorilor, echipa a adunat informații relevante precum detaliile comenzilor și cele privind locația clienților, alături de date externe, cum ar fi hărțile digitale.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: