Companii Tech

Soluție pentru măsurarea simultană, fără contact, a temperaturii mai multor persoane

aug. 4, 2020 2 min

Soluție pentru măsurarea simultană, fără contact, a temperaturii mai multor persoane

Reading Time: 2 minute

Compania Siel Invest distribuie în România o soluție profesională non-contact de detectare a temperaturii umane, ce permite măsurarea simultană a mai multor persoane de la distanță.

Este suita ideală pentru companiile care își reiau activitatea în acestă perioadă și sunt obligate să asigure măsuri de prevenție a răspândirii Covid-19. Siel Invest furnizează aceste soluții încă din aprilie către numeroase fabrici, clădiri de birouri, spitale și centre comerciale.

Tehnologii complexe

Soluția este dezvoltată de Dahua Techology și constă într-o cameră termală, care măsoară cantitatea de energie pe care o persoană o emite în raport cu împrejurimile sale, un senzor de calibrare a temperaturii și un echipament de înregistrare a datelor, cu inteligență artificială.

Astfel, sistemul Dahua Technology reprezintă o alternativă mai sigură, mai rapidă și fără contact în măsurarea temperaturii umane. În momentul detectării unei persoane cu temperatură ridicată, sistemul va emite o alarmă pentru a ușura planul de intervenție.

Sistem non-contact

Soluția Dahua Technology se remarcă prin precizia măsurătorilor, având o marjă de eroare de doar +/- 0,3 grade Celsius, prin analiza și afișarea în timp real a temperaturii persoanelor scanate, prin sistemul non-contact, măsurarea simultană a mai multor persoane și multiple configurații adaptabile fiecărei nevoi, avertizarea lipsei măștii de protecție, recunoaștere facială prin intermediul bazei de date, instalare și utilizare ușoară, suport tehnic permanent și livrare rapidă din stoc.

„Acestă tehnologie este rezultatul experienței acumulate în diferite țări ale lumii de o echipă de peste 8.000 de specialiști. Ne bucurăm să putem oferi agenților economici din România o soluție performată, de ultimă oră, care va contribui la întoarcerea la serviciu în siguranță a angajaților sau la protejarea clienților. Este un sistem non-contact, care oferă beneficii multiple, ceea ce îl face perfect pentru utilizarea în spitale, școli, clădiri comerciale sau zone rezidențiale”, a declarat Larisa Negru, Director General Siel Invest.

În prezent, cea mai răspândită metodă de verificare a temperaturii angajaților sau vizitatorilor, adoptată la scară largă și la noi în țară, este termometrul portabil. Această metodă implică însă utilizarea de personal sau operator suplimentar și limitează viteza de intrare a persoanelor într-un spațiu. De asemenea, această metodă implică distanțarea socială a operatorilor de subiecți la 1,5 m – 2 m, lucru greu de realizat.

„Situația epidemică la nivel național este încă critică în prezent. Cu avantajele sale tehnologice și de produs, experiența în industria de securitate, Dahua Technology, împreună cu Siel Invest, vor oferi un instrument  inteligent pentru realizarea triajului epidemiologic sigur, rapid și precis.  Mai mult, Siel Invest a promovat activ și utilizarea terminalelor de control acces cu Recunoaștere Facială și detecție temperatură, ce pot verifica, de asemenea, mai sigur și mai eficient accesul în birouri”, a mai spus Larisa Negru.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: