Stiri Tech

Solutii Vodafone pentru Industria 4.0

7 oct. 2015 2 min

Solutii Vodafone pentru Industria 4.0

Reading Time: 2 minute

Dupa ce digitalul a schimbat radical lumea pentru consumatorii individuali, a venit vremea ca si sectorul industrial sa devina mai conectat. Este motivul pentru care Vodafone Romania a lansat noul portofoliu de solutii de business sub umbrela Industriei 4.0, care ofera servicii personalizate pentru companii.

Industria 4.0 defineste cea de-a patra revolutie industriala, care cuprinde tehnologii moderne din domeniul automatizarii, schimbului de date si al productiei. Solutiile Vodafone variaza de la Connected Cabinets, Digital Media Signage si Supraveghere Video, pana la Managed Asset Tracking. Vodafone ofera tuturor companiilor care isi activeaza noi servicii M2M, primele 50 de SIM-uri gratuit, pana la sfarsitul anului.

In prezent, pe piata de profil din Romania sunt peste 700.000 de SIM-uri active M2M (machine-to-machine), prin care se realizeaza comunicarea automata intre masini, utilaje, componente si sisteme informatice. Valoarea pietei din Romania este estimata la 20-30 de milioane de euro, urmand sa se dubleze ca volum in urmatorii patru ani.

„Romania are un foarte mare potential de a isi creste amprenta in Industria 4.0, iar toate companiile pot beneficia si mai mult de cea mai rapida retea din Europa, cu o acoperire extinsa 4G si solutii de securitate de cel mai inalt nivel, incorporate la nivelul retelei”, a declarat Markus Lause, Director, Enterprise Business Unit la Vodafone Romania.

Solutia Connected Cabinets face orice vitrina (inclusiv frigorifica) mai inteligenta, permitand companiilor sa isi gestioneze constant stocurile si sa le urmareasca atent printr-o platforma online optimizata si pentru telefonul mobil. Prin simpla conectare a unui dispozitiv cu SIM la o vitrina sau un frigider, se pot obtine indicatori in timp real, de tipul localizarii exacte, functionalitatii, temperaturii si greutatii produselor din frigidere, cabine si vitrine frigorifice.

Solutia Digital Media Signage ajuta companiile sa comunice si isi gestioneze de la distanta continutul digital (publicitar sau de informare) de pe ecranele pe care le detin in orice locatie.

Supravegherea Video functioneaza prin Vodafone cloud, pe o platforma securizata ce integreaza optiuni video mobile si dezvoltate de terti. Serviciul permite control video virtualizat si integrat in orice moment, prin orice terminal, prin administrare online in timp real, precum si prin acces de la distanta.

Iar serviciul Managed Asset Tracking permite companiilor sa isi vizualizeze in timp real pozitionarea flotei, sa isi optimizeze vanzarile si traseele de distributie, precum si sa isi imbunatateasca nivelul consumului de combustibil. Pe langa componenta de de timp real, serviciul afiseaza si timpul estimat de sosire a vehiculelor.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: