BizRemote by certSIGN Management Stiri

Șomajul s-ar putea dubla în Europa

20/04/2020 < 1 min read

Șomajul s-ar putea dubla în Europa

Reading Time: < 1 minut

Este posibil ca, în lunile ce urmează, rata șomajulului să se dubleze în țările din UE și în Regatul Unit, anunță Reuters citând un studiu al companiei McKinsey. În jur de 59 de milioane de locuri de muncă ar putea să fie pierdute integral sau afectate de reduceri ale salariului sau ale orelor de muncă din cauza crizei cauzate economice generate de actuala pandemie.  

Firma de consultanță estimează că rata șomajului ar putea să ajungă la 7,6% anul acesta și apoi să revină la nivelul de dinainte de criză în trimestrul al patrulea din 2021. În cel mai sumbru scenariu, rata șomajului ar putea atinge nivelul de 11,2% și și-ar reveni la nivelul din 2019 abia în 2024.

Experții McKinsey apreciază însă ca impactul va varia de la o industrie la alta și de la un grup demografic la altul.

Rata șomajului în România la începutul acestui an, înainte de izbucnirea pandemiei, era de 3,9% potrivit Institutului Național de Statistică, sub media din UE.

Potrivit estimărilor, România are, în prezent, peste un milion de oameni în șomaj tehnic pe durata stării de urgență și s-au pierdut în jur de 200.000 de locuri de muncă din cauza crizei provocate de pandemie.

Foto: © Alain Lacroix | Dreamstime.com

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă