Stiri Tech

Sony intră în era 5G cu noul Xperia 1 II

24 feb. 2020 2 min

Sony intră în era 5G cu noul Xperia 1 II

Reading Time: 2 minute

Compania japoneză Sony a lansat primul său flagship compatibil 5G, Xperia 1 II, cu ecran de 6,5 inchi și un nou sistem de trei camere foto cu optică Zeiss.

Sony Xperia 1 II vine cu procesor Snapdragon 865 pe platforma 5G Mobile Platform de la Qualcomm, plus sistemul Snapdragon X55 5G Modem-RF. Smartphone-ul are o baterie de 4.000 mAh, cu funcția de încărcare rapidă, care oferă o alimentare de 50% în 30 de minute, dar și încărcare rapidă wireless Qi.

Ecranul CinemaWide 4K HDR OLED de 6.5 inchi cu raport de 21:9 beneficiază de o tehnologie de reducere a blur-ului în timpul mișcării echivalentă cu cea a unui display de 90Hz.

Camerele foto

Noul sistem cu trei camere foto folosește tehnologia AF (autofocus) Sony Alpha și optică Zeiss calibrată special pentru smartphone-ul Xperia 1 II. Sistemul vine cu lentile cu trei distanțe focale diferite: 16mm/24mm/70mm.

Tehnologia lentilelor interschimbabile dezvoltată de Alpha permite Sony Xperia 1 II fotografierea continuă cu autofocus cu 60 de calcule de tracking AF/AE (autofocus/autoexpunere) pe secundă. Astfel, smartphone-ul este primul dispozitiv din lume cu tracking continuu AF/AE pentru fotografiere în rafală la 20 de cadre pe secundă.

Funcția Real-time Eye AF, care stabilizează focalizarea pe ochii subiectului, este acum disponibilă și pentru oameni, și pentru animale, iar noua tehnologie Alpha Photography Pro oferă control manual pentru setarea ISO, a vitezei de fotografiere și a multor altor opțiuni.

Funcția Cinematography Pro poate înregistra la framerate-uri multiple, oferind mai multe funcții de control manual, suportă fotografierea cinematică HDR high frame pe 10 biți, la 120 de cadre pe secundă și calitate 2K, precum și înregistrarea cinematică 21:9 4K HDR la 24/25/30/60fps.

Noutăți audio

Sony Xperia 1 II vine dotat cu sunet Dolby Atmos, realizat în colaborare cu Sony Pictures Entertainment, având în premieră pentru un smartphone funcția 360 Reality Audio cu decodare hardware pentru optimizarea calității sunetului în timpul audiției în cadrul platformei audio TIDAL.

Pe lângă High-Resolution și High-Resolution Wireless Audio, noul flagship Sony este dotat și cu tehnologia DSEE Ultimate, care utilizează inteligența artificială pentru a îmbunătăți automat frecvența audio și bit rate-ul în timp real, atât pentru căștile wireless, cât și pentru cele pe fir.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: