CSR Stiri

IKEA a hotarat sa comercializeze doar becuri cu led

26 aug. 2015 2 min

IKEA a hotarat sa comercializeze doar becuri cu led

Reading Time: 2 minute

Din septembrie 2015, gama de iluminat disponibila in magazinele IKEA va fi formata in totalitate din leduri sau produse compatibile cu led. Becurile cu led pot lumina pana la 25.000 de ore si folosesc mai putina energie. Astfel, factura la electricitate scade si becurile dureaza pana la 20 de ani.
Ledul este un cip de dimensiuni mici care produce lumina. Se aprinde instantaneu si are lumina continua, similara cu lumina soarelui.
„Becurile cu led reprezinta o revolutie in materie de iluminat. In conditiile in care facturile la electricitate sunt din ce in ce mai mari si consumul global de energie se afla in crestere, trecerea la iluminatul cu tehnologie cu led va avea un impact foarte mare. Credem ca oricine ar trebui sa isi permita un stil de viata mai responsabil fata de mediul inconjurator, asa ca ne straduim ca preturile ledurilor IKEA sa fie cat mai accesibile pentru cei mai multi oameni, in cele peste 350 de magazine IKEA din 50 de tari,” declara Steve Howard, Chief Sustainability Officer, IKEA Group.
Avantajele ledurilor IKEA
• Dureaza pana la 20 de ani si isi pastreaza cantitatea si calitatea luminii pe termen lung
• Becurile cu led sunt disponibile in aproape toate formele si marimile pentru a se potrivi cu toate tipurile de corpuri de iluminat
• Se aprind imediat si dau nivelul maxim de iluminare instantaneu
• Nu contin mercur, o substanta toxica pentru oameni si mediu. De aceea, se pot colecta pentru reciclare ca deseuri electrice obisnuite, nu ca deseuri periculoase
• Permit noi solutii de design

”IKEA isi doreste sa fie o companie responsabila iar sustenabilitatea este integrata in toate actiunile noastre. Unul dintre principalele obiective ale strategiei de sustenabilitate People and Planet Positive este acela de a avea in gama de produse de iluminat doar leduri sau produse compatibile cu tehnologia led din septembrie 2015. Acum anuntam oficial ca ne-am atins acest obiectiv si ne bucuram ca ii putem inspira pe clientii nostri sa economiseasca electricitate, bani si sa scada emisiile de dioxid de carbon. Ledurile pot avea astfel un impact global semnificativ pentru scaderea consumului de energie electrica si ofera in acelasi timp o sursa de iluminare eficienta pentru locuinte,” adauga Daniela Stoican, PR Manager IKEA Romania.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: