BizRemote by certSIGN Stiri

Spania suspendă orice activitate economică “neesențială”

29/03/2020 < 1 min read

Spania suspendă orice activitate economică “neesențială”

Reading Time: < 1 minut

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat suspendarea oricărei activităţi economice neesenţiale timp de cel puţin două săptămâni, după ce Spania a înregistrat sâmbătă un record de 832 de decese provocate de noul coronavirus.

Sunt considerate activităţi esenţiale care vor continua în special sectoarele sanitar, alimentar şi energetic.

”Toţi salariaţii din activităţile neesenţiale vor trebui să rămână acasă în următoarele două săptămâni”, respectiv până pe 9 aprilie inclusiv, când începe weekend-ul Paştelui catolic, a precizat Pedro Sanchez.

Obiectivul este reducerea suplimentară a mobilităţii pentru a diminua şi mai mult posibilitatea răspândirii virusului, spaniolii fiind deja obligaţi de la jumătate lunii martie să respecte reguli foarte stricte de distanţare socială. În cadrul măsurilor de izolare a populaţiei, spaniolii nu au voie să-şi părăsească domiciliul decât pentru cumpărături de primă necesitate, pentru a merge la serviciu dacă telemunca nu este posibilă sau pentru a-şi plimba animalul de companie.

Premierul spaniol a cerut Uniunii Europene să ofere unită un răspuns economic şi social comun în faţa pandemiei de coronavirus care este o ”catastrofă ce ne afectează pe toţi”. Pedro Sanchez consideră că blocului comunitar îi revine acum sarcina de a proteja cetăţenii cei mai vulnerabili şi ţările cele mai afectate de consecinţele pandemiei.

Foto: © Rudi1976 | Dreamstime.com

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă