Lifestyle

Spectacol de teatru la Edinburgh Fringe Festival 2015

17 iun. 2015 2 min

Spectacol de teatru la Edinburgh Fringe Festival 2015

Reading Time: 2 minute

Compania britanica de teatru Vanner Collective si Asociatia T.E.T.A., organizator de 10 ani al Festivalului de Teatru Tanar Ideo Idei din Alexandria, vor participa timp de trei saptamani, in perioada 7-29 august, Edinburgh Fringe Festival 2015, la unul dintre cele mai mari festivaluri de teatru din lume, cu spectacolul “Ashes Afar”/”Cenusa de Departe”.

In prezent, proiectul este sprijinit financiar de Administratia Fondului Cultural National, insa mai lipseste o mica parte din suma necesara, respectiv minimum 4000 de lire, suma care ar acoperi costurile de productie si “marketing-ul surpriza”pentru Edinburgh (inchirierea unor video proiectoare si crearea unor mini-instalatii stradale).

Termenul limita pana la care se pot strange contributiile este 19 iunie, iar donatiile pot fi facute accesand acest link

La intoarcere, in luna septembrie, spectacolul va porni in turneu prin Romania. Bucuresti (Godot Cafe-Teatru), Iasi (Teatru FIX) si Alexandria sunt confirmate pana in acest moment. 

Vanner Collective este o platforma artistica internationala fondata la inceputul anului 2015 de catre Liviu Romanescu si Crissy O’Donovan, ambii absolventi de actorie la The Oxford School of Drama.

In proiect au fost cooptati: Andreea Bortun – dramaturg (a primit premiul televiziunii franceze FRANCE 3 pentru filmul Love Locker si a fost admisa din toamna lui 2015 la Masterul de Creative Writing, din cadrul The New School, New York), Bobi Pricop – regizor (a facut asistenta de regie la Robert Wilson – Rinocerii, Teatrul National Craiova, 2014 si a primit premiul publicului la Bienala de Dramaturgie New plays from Europe de la Wiesbaden – Germania, in 2014), Liviu Romanescu – actor (a primit bursa de studiu “Trinity College” la The Oxford School of Drama si este membru fondator al Vanner Collective – UK, in prezent colaborator Teatrul Act, Teatrul Metropolis, Teatrul Dramatic Brasov) si Crissy O’Donovan – actrita (absolventa a The Oxford School of Drama, leader de workshopuri in educatie pentru Park Theatre Londra, participanta cu spectacolul Peep de Jodi Gray in cadrul Festivalului Collaborations, Dublin, Irlanda – februarie 2015; membru fondator al Vanner Collective – UK). Echipa de promovare din spatele artistilor este formata din Duncan Molloy (co-producator), Andreea Ruscan (manager de project), Anca Purdel (fundraiser), Silvana Frinculescu (grafica) si Cristian Tabacitu (web).

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: