BizRemote by certSIGN Lifestyle Stiri

Teatru online pe platforma de streaming a TIFF

21/04/2020 3 min read

Teatru online pe platforma de streaming a TIFF

Reading Time: 3 minute

Platforma de streaming TIFF Unlimited găzduiește un nou proiect creat cu scopul de a aduce  artiștii independenți mai aproape de publicul lor. Astfel, începând de joi, 23 aprilie, unlimited.tiff.ro va difuza, săptămânal, spectacole de teatru și dans contemporan, în seria Play Unlimited: Teatru nou la tine acasă.

Selecția cuprinde peste zece spectacole, perspective originale asupra lumii noastre de dinainte și de după #StămAcasă. Costul unui bilet per spectacol este de 30 de lei (în momentul plății, va figura echivalentul sumei în dolari). Producțiile vor avea premiera online în fiecare marți și joi, de la 20.00, și vor fi putea fi vizionate contra cost, timp de o lună, de oriunde din lume. Spectacolele sunt în limba română și nu au subtitrări.

Biletele pentru primele trei spectacole din program, Birdville, Colibri și 153 de secunde, pot fi cumpărate în avans accesând fiecare spectacol în parte, cu click pe pre-order.

Abonații TIFF Unlimited au acces la spectacole din momentul în care sunt disponibile online.

Joi, 23 aprilie, ora 20.00: Birdville

Un spectacol de dans intermedia despre un oraș virtual utopic, populat de oameni hibridizați, îmbrăcați cu corpuri augmentate, care trăiesc într-o lume generată numeric. Fiecare mișcare a lor dă naștere unui algoritm vizual și sonor, care se modifică în timp real. Cuvintele și sunetele celor patru performeri rămân suspendate în spațiu și timp, într-un loop infinit și un teritoriu al emoțiilor incerte. Bilete, aici.

Coregrafie: Simona Deaconescu / Performeri:  Alexandra Bălășoiu, Denis Bolborea, Eliza Trefas, Cosmin Vasile / Multimedia & platforme interactive: KOTKI visuals / Scenografie: Andreea Simona Negrilă / Sound design: Denis Bolborea / Light design: Dragoș Petrișor / Filmare: Alina Ușurelu, Lavinia Pollak, Sabina Suru / Montaj: Alex Gheorghe / O co-producție POINT și Tangaj Dance

Marți, 28 aprilie, 20.00: Colibri

De Garret Groenveld. Un spectacol cu Daniel Popa și Irina Margareta Nistor

Suntem la o pandemie distanţă de lumea din Colibri – o comedie absurdă despre un viitor apropiat în care ce ție nu-ți place, altuia nu-i pasă. Dacă ești fan 1984, Handmaid’s Tale sau Black Mirror, nici universul propus de autorul Garret Groenveld în Colibri nu te va lăsa rece. Bilete, aici.

Regie și scenografie: Daniel Popa / O producție Doctor’s Studio, în colaborare cu Teatrul LUNI de la Green Hours (52 min.)

Joi, 30 aprilie, 20.00: 153 de secunde

Un performance-eseu care pune în discuție, dintr-o perspectivă subiectivă, implicațiile politice, morale și afective ale unui moment care a ajuns în profunzimea texturii sociale, mobilizând o mișcare de solidarizare fără precedent, dar și un proces complex de reflecție asupra generației milenialilor. Spectacolul pornește de la povestea unei supraviețuitoare a incendiului din Colectiv și devine un eseu artistic  despre o generație aflată în blocaj. Analizează condiția de tânăr adult în România, schimbarea și, mai ales, imaginarul schimbării. Bilete, aici.

Regia: Ioana Păun / Scenografia: Cătălin Rulea / Documentare: Laura Ștefănuț, Smaranda Nicolau / Scenariu: Svetlana Cârstean / Coloana sonoră: Sillyconductor  / Mișcare: Andreea David / Compoziție muzicală specială: Diana Miron / Performeri: Irina Artenii, Andrei Cătălin, Claudia Chiraș, Sorin Dobrin, Lorena Luchian, Alice Mihalache, Denisse Moise, Cristina Negucioiu, Ana Maria Pop, Ingrid Robu, Adina Răducan, Amelia Stuparu, Teodora Tudose, Octavian Voina / Producătoare: Biatrice Cozmolici  /Răzvan Leucea – imagine, video /Artistă asociată: Nicoleta Lefter / O producție a Centrului Național al Dansului din București.

Foto header: © Grafner | Dreamstime.com

 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă