Companii Interviuri

Spectacolul ca business

2 dec. 2015 4 min

Spectacolul ca business

Reading Time: 4 minute

Cristian Mihai_Five'sIn spatele unui eveniment reusit este multa munca, iar in industria de profil standardele sunt ridicate. Este nevoie de oameni cu experienta, rapiditate in executie si calitate. Dar si de creativitate.

Ceea ce transforma o idee intr-un spectacol desavarsit este impli­carea, spune Cristian Mihai, Production Manager la Five’s. O indus­trie unde provocarile sunt la fiecare pas si tocmai acesta este motivul pentru care te ambitionezi sa fii din ce in ce mai bun si iti antreneaza creativitatea.

Cum arata industria de organizare de evenimente din Romania si cum a evoluat Five’s in ultimii ani?

Industria de organizare de evenimente din Romania este intr-un continuu proces de evolutie, atat din punctul de vedere al echipamentului folosit, cat si din punctul de vedere al tehnicii. O industrie in care acum 20 ani ne puteam numi pionieri acum prinde contur si asta se vede prin prisma numa­rului mare de evenimente organizate in tara noastra. Five’s este o companie ce ridica standardele in piata de profil, lucrand neincetat la perfectionarea sistemului de lucru, la calificarea personalului angajat, cat si la cele mai rapide si sigure metode de implementare a celor invatate. Clientii nostri isi doresc rapiditate in executie si calitate, iar noi suntem mandri ca le putem oferi asta.

Care sunt provocarile coordonarii unui eveniment?

Coordonarea unui eveniment inseamna implicare in primul rand. Provocarile se regasesc la fiecare pas, mai ales cand iti doresti ca evenimentul organizat de tine sa depaseasca asteptarile clientului. Astfel, cand esti dedicat lucrului bine facut, te vei lovi de nenumarate provocari.

Este unul dintre motivele pentru care activez in acest domeniu si am peste 15 ani de experienta: iubesc provo­carile! Este greu sa evidentiezi etapa cea mai dificila in organizarea unui eveniment. Privite in detaliu, toate sunt dificile si toate au o anume insemnatate, incepand cu dimensionarea corecta a instalatiei in functie de cerintele clientului si ale spatiului destinat desfasurarii evenimentului, organizarea in detaliu a resurselor, montare structurata pe timing-uri si respectarea acestora, toate sunt etape importante in realizarea unui spectacol. Nu poti sari niciun pas daca iti doresti sa realizezi un eveniment perfect.

Activati intr-o industrie in care creativitatea si inovatia sunt esentiale. Cum va “antrenati” creativitatea?

Fiecare eveniment in parte este unic, iar noi suntem obisnuiti sa concepem noi idei si sa gasim solutii la fiecare dintre nevoile clientului, fie ele constiente sau inconstiente, obtinand astfel o largire a spectrului de creativitate. Intr-o industrie in care multi se autointituleaza drept “cei mai buni”, noi ne dorim ca numai prin feedback-ul clientului sa ne catalogam activitatea din punctul de vedere al calitatii. Si astfel devenim creativi pentru voi!

Care a fost cel mai complex eveniment pe care l-ati organizat in cei 20 de ani de activitate a Five’s?

Nu pot sa dau ca exemplu un anume eveniment. Au fost multe evenimente com­plexe, din care pot doar sa evi­dentiez cateva. Liberty Parade, spre exemplu, a fost o adevarata aventura pe nisip, cu o desfasurare de forte estimata la zeci de utilaje si camioane, peste 150 de tehnicieni si tone de echipament. De asemenea, am organizat Turneele Zilele Prieteniei sau festivalul international de folclor din parcul Cismigiu. Un alt eveniment complex a fost Green Sound Festival 2015, considerat cel mai bine realizat festival din Romania. Calitate oferita de echipamentele de ultima generatie, tehnicieni foarte bine pregatiti profesional, operatori de inalta clasa, dar si de trupele ce au performat pe cele doua scene. iMapp 2015 din Piata Constitutiei este unul dintre cele mai mari spectacole de video mapping din lume si ultima isprava de proportii in care am fost implicati. Five’s a realizat scena pe care a cantat Parov Stelar si sonorizarea atat a scenei, cat si a proiectiilor video. Am avut cea mai mare instalatie de sonorizare folosita in cadrul unui eveniment vreodata in Romania (aproximativ 250 de boxe L-Acoustics totalizand peste 500.000 W).

Cum imbinati dorintele clientilor cu resursele disponibile si inovatiile tehnologice?

Organizarea unui eveniment incepe, ca orice alt proiect, de la o idee. Clientul este cel care ne povesteste ce anume isi doreste de la eveniment, iar noi, la randul nostru, implicam in acest proces creativitatea, profesionalismul si experienta pentru a trasforma acea idee intr-un eveniment de calitate, conform cerintelor acestuia. Resursele disponibile sunt variate, iar echipa noastra este aliniata standardelor internationale in pregatirea profesionala. Astfel inovatiile tehnologice sunt frecvent folosite in cadrul evenimentelor noastre, daca acestea sunt compatibile cu solicitarile clientului.

Se vorbeste mai mult decat oricand despre siguranta organizarii spectacolelor. Cum va asigurati ca in cadrul proiectelor de care va ocupati nu apar astfel de probleme?

Five’s are 20 ani de experienta in domeniul organizarii spectacolelor si in tot acest timp siguranta a fost unul dintre cele mai importante aspecte ale fiecarui eveniment in parte. Atat siguranta noastra, cea a staff-ului tehnic, cat si cea a publicului ce va lua parte la eveniment. Toti angajatii Five’s au parte de instructaj periodic pentru situatii de urgenta, dar si pentru securitatea in munca. Avand in vedere ca pana acum nu au fost raportate incidente la niciunul dintre evenimentelele Five’s, aceasta arata faptul ca munca noastra reflecta respectarea normelor de siguranta. Si nu in ultimul rand, in cadrul investitiilor periodice pe care Five’s le face, elementele de infrastructura ce asigura securitatea echipamentelor si a oamenilor sunt cele mai importante. Din bugetul anual de investitii elementele de safety sunt primele pe lista chiar daca acest lucru nu este o practica comuna in domeniu in Romania, din pacate.

 

3 reguli de aur ale organizarii unui eveniment, in viziunea lui Cristian Mihai

  •  Fiecare eveniment este unic, trateaza-l ca atare!
  •  Indiferent de conditii, buget sau solicitari, nu face rabat de la siguranta si calitate!
  •  Asigura-te ca iti place ceea ce faci! Daca nu, reprofileaza-te! Domeniul acesta e numai pentru amatorii de munca si senzatii tari!

 

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: