fbpx
Finanțe Stiri

Sprijin pentru facilitarea comerţului3 min

12/06/2017 2 min read

author:

Sprijin pentru facilitarea comerţului3 min

Reading Time: 2 minute

Bancpost a primit premiul pentru “Cea mai activă bancă emitentă din România în cadrul Programului BERD de Facilitare a Comerţului (TFP)” pentru anul 2016, o distincţie care recompensează performanţele atinse de bancă în susţinerea activităţii de comerţ internaţional de pe piaţa locală. Astfel, de la semnarea acordului de cooperare TFP cu BERD în vara anului 2013, Bancpost a susţinut tranzacţii ale companiilor româneşti în cadrul programului TFP de peste 100 milioane de euro.

Programul BERD de Facilitare a Comerţului, lansat în 1999, vizează promovarea comerțului exterior către, din și între țările în care BERD investește. Prin TFP, BERD oferă garanții băncilor internaționale pentru instrumentele de comerţ emise de instituţii financiare locale și credite pe termen scurt către băncile și companiile de factoring selectate, în vederea finanţării agenţilor economici locali – exportatori, importatori și distribuitori. TFP include în prezent peste 100 de bănci partenere din 27 de țări în care BERD investește, cu limite de peste 1,5 miliarde de euro în total și peste 800 de bănci confirmatoare în întreaga lume.

“Această distincţie ne onorează şi reprezintă o recunoaştere a contribuţiei noastre active la o conectare cât mai profundă a pieţei româneşti la comerţul global, cu beneficii atât pentru companiile locale, cât şi pentru economie în ansamblul său. Rămânem un partener de încredere pentru clienţii noştri şi le punem la dispoziţie soluţii de finanţare şi instrumente de garantare a riscului de plată adaptate afacerii lor care să le ofere mai multă siguranţă, competitivitate şi rapiditate în dezvoltarea activităţilor de import-export. Ne bucurăm să vedem că finanţările TFP au fost accesate de clienţi care operează în domenii variate, precum  producţie industrială, agricultură, comerţ”, a declarat cu această ocazie Vlad Micu, Director Executiv Corporate Banking Bancpost.

“Noile limite atinse de Programul TFP al BERD sunt datorate reuşitelor partenerilor săi, iar Bancpost a înregistrat cea mai bună performanţă în utilizarea finanţărilor TFP pe piaţa românească. Suntem extrem de mândri de acest parteneriat şi de rolul pe care Bancpost şi l-a asumat de a facilita accesul companiilor locale pe piaţa globală. Considerăm că know-how-ul şi platforma internaţională oferite de BERD împreună cu o cunoaştere aprofundată a pieţei şi afacerilor locale deţinută de Bancpost reprezintă formula de succes pentru promovarea comerţului internaţional al României”, a declarat Nick Tesseyman, Managing Director pentru Instituţii Financiare, BERD.

Distincţia a fost acordată în cadrul Întâlnirii Anuale şi Forumului de Afaceri BERD din Cipru care a reunit peste 300 de participanţi din 39 de ţări.

Bancpost a devenit în august 2013 bancă emitentă în cadrul Trade Finance Program (TFP) derulat de BERD, pentru o limită de finanţare iniţială de 20 de milioane de euro. Ulterior, acordul a fost extins atât din punctul de vedere al condiţiilor de eligibilitate, prin includerea operaţiunilor de factoring şi a tranzacţiilor pe termen mediu, cât şi prin dublarea limitei la 40 de milioane de euro, ca urmare a utilizării intense a fondurilor de către Bancpost.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *