Tech

Startup-ul românesc de electromobilitate ELEC a atras fonduri de peste 1 mil. euro

Reading Time: 2 minute

Platforma românească de ridesharing electric ELEC a atras fonduri investiționale de peste 1 milion de euro pentru a deveni un ecosistem de electromobilitate. Cu aceste resurse, ELEC își va dezvolta propriul software și va integra, în aceeași platformă, servicii de ridesharing, rent-a-car și încărcare electrică.

Compania a desfășurat anul trecut o campanie de fundraising pe platforma de crowdfunding Ronin, în urma căreia a atras 200.000 de euro de la investitori privați. ELEC a reușit să primească și o investiție în valoare de 500.000 de euro de la un investitor individual și să consolideze un parteneriat strategic cu Ecomotive în valoare de 500.000 de euro. Fondurile vor permite companiei să ofere o soluție sustenabilă, eficientă și accesibilă în ceea ce privește transportul electric.

“Aceste fonduri demonstrează încrederea și entuziasmul investitorilor individuali față de viziunea și misiunea noastră. Ne dorim să transformăm transportul tradițional și să ne asigurăm că mobilitatea electrică nu este doar o alternativă, ci devine alegerea preferată a majorității. Ca acest lucru să se întâmple e nevoie ca variantele electrice de mobilitate să devină mai accesibile și mai atrăgătoare pentru publicul larg.”

Alex Manea, fondatorul ELEC

ELEC are o flotă de peste 200 de mașini electrice

În prezent, compania oferă servicii de ridesharing cu o flotă de peste 200 de mașini exclusiv electrice, majoritatea nu mai vechi de patru ani și o rețea de cinci stații de încărcare dintre care trei de mare putere, accesibile momentan prin platforma Renovatio.

Serviciul ELEC este 100% electric, fără mașini vechi și fără tarif dinamic. Până la finalul anului 2024, aplicația ELEC va cuprinde trei linii de business: Ride, Rent și Charge, ce vor avea multiple integrări: Cross Promo, Smart car virtual garage și web3.

Dorința noastră este să rezolvăm câteva probleme din ce în ce mai stringente ale transportului tradițional: impactul de mediu, ineficiența serviciilor neintegrate și inaccesibilitatea publicului larg la mobilitate electrică. Transportul ecologic nu este viitorul, ci prezentul, și ne bucurăm să fim parte din această mișcare”, a adăugat Alex Manea.

Până în prezent, ELEC a reușit să opereze aproximativ 80.000 de călătorii, a parcurs 320.000 de kilometri, ceea ce se traducere în reducerea emisiilor de carbon cu aproximativ 80 de tone. La sfârșitul anului 2024, ELEC va deveni o platformă de electromobilitate, oferind în aceeași aplicație servicii de ridesharing, rent-a-car și încărcare electrică.

Team

Recent Posts

Liderii care investesc în comunitățile din România vin la Biz Sustainability Summit

Liderii care investesc în comunitățiile din România și pionierii sustenabilității sunt reuniți sub umbrela Biz Sustainability Summit, pe 22 mai,…

9 minute ago

Startup-ul Nestor lansează o ”librărie” de sugestii AI pentru companii

Startup-ul Nestor lansează o nouă soluție care are la bază librării de skill-uri și sugestii AI. Noua soluție oferă informații…

17 ore ago

Întâlnire cu Antreprenorii Viitorului, pe 14 mai, la The Marmorosch Bucharest, Autograph Collection

Toți cei care doresc să facă pasul spre antreprenoriat, antreprenorii la început de drum, dar și cei cu experiență care…

17 ore ago

Eviden deschide la Timișoara un centru de cloud și securitate cibernetică

Eviden, parte a grupului Atos, companie specializată în domeniul digital, cloud, big data și securitate, a lansat CloudSecOps Center în…

17 ore ago

Afacerile Neakaisa.ro, în creștere cu 20%, până la 8,5 milioane de lei

Neakaisa.ro business online cu obiecte sanitare și produse pentru amenajarea casei, a raportat o cifră de afaceri de 8,5 milioane…

17 ore ago

Habitat for Humanity organizeaza CEO Build în 2024

Habitat for Humanity România are plăcerea să anunțe organizarea unui eveniment unic în România, CEO Build, ce va avea loc…

18 ore ago