fbpx
Lifestyle MarComm Stiri

Street Delivery, în weekendul 3-5 iulie 20202 min

17/05/2020 2 min read

Street Delivery, în weekendul 3-5 iulie 20202 min

Reading Time: 2 minute

Anul acesta, Street Delivery va avea loc sub forma proiecte-insulă, răspândite în tot orașul, sub umbrela unei teme comune: ReSoluții, în weekendul 3-5 iulie, în 10 orașe: Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca, Baia Mare, Bacău, Craiova, Sibiu, Oradea și la Chișinău.

Ediția de anul acesta ia forma unui eveniment-puzzle, răspândit în tot orașul și recompus online. Comunitățile vor fi provocate să găsească soluții de conviețuire care să le facă viața în cartier mai bună, mai plăcută și mai pregătită pentru situații de criză. Acum, mai mult ca oricând, recuperarea spațiului public de către pietoni a devenit o necesitate.

”Acum trei luni anunțam tema Street Delivery 2020: Orașe pentru climă. Pe atunci, impactul orașelor asupra mediului era subiectul cel mai urgent, iar viziunea macro era necesară. Între timp, chiar dacă schimbările climatice sunt la fel de acute, pandemia ne-a împins să privim altfel vecinătatea și să redescoperim un peisaj micro pe care suntem nevoiți să-l regândim și să-l reconstruim pentru a face față noii realități.” – Dorothee Hasnas, OAR.

”Cu această ediție ne propunem să redeschidem cartierele pentru oameni păstrând distanța fizică, dar aducând comunitățile mai aproape. Le provocăm să lucreze împreună pentru a-și redefini vecinătatea. Gândim soluții de conviețuire care să  facă viața în cartier mai bună, sustenabilă, mai pregătită pentru viitoare crize. Pentru că rezoluțiile personale din izolare pot deveni soluții la problemele comunității în care trăim. ReSoluții pentru oraș.” – Timea Honț, coordonatoare Street Delivery.

Apel de proiecte

Proiectele pot fi înscrise în următoarele categorii și pot fi propuse pentru un anumit loc sau pot fi un concept general care ulterior să fie poziționat în spațiu:

  1. ACTIVARE URBANĂ: proiecte urbane care pot îmbunătăți viața unei comunități în oraș.
  2. CULTURĂ PARTICIPATIVĂ: proiecte culturale, trăiri personale, amintiri și învățături din pandemie
  3. INTERVENȚIE ARTISTICĂ: proiecte artistice care readuc la viață spațiul public
  4. APROPIERE COMUNITARĂ: proiecte sociale care sprijină comunități și construiesc punți între oameni
  5. MEMORIE COLECTIVĂ: proiecte documentare care surprind impactul crizei și perioada de tranziție

Împreună cu sponsorii ediției, Street Delivery va sprijini financiar 10 proiecte cu câte 500 de euro. În funcție de anvergura acțiunilor, echipa organizatorică va ajuta proiectele cu idei, contacte și logistică. Majoritatea proiectelor vor putea fi urmărite online, într-un program special de transmisiuni live, pe parcursul întregului weekend.

Proiectele se pot înscrie aici, până pe 15 iunie. Proiectele selectate de echipa Street Delivery vor fi anunţate până pe 22 iunie, pe site-ul Street Delivery

Street Delivery este un eveniment-manifest pentru recuperarea spaţiului public, iniţiat în 2006 de Fundaţia Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *