Companii Tech

Succes în spațiu și pe pământ: SpaceX a ajuns să fie evaluată la 46 mld. $

20 aug. 2020 < 1 min

Succes în spațiu și pe pământ: SpaceX a ajuns să fie evaluată la 46 mld. $

Reading Time: < 1 minut

SpaceX, prima companie privată din lume care a trimis astronauți pe orbita Terrei, culege acum roadele succesului spațial: tocmai a finalizat o nouă rundă de finanțare de 1,9 miliarde de dolari, una dintre cele mai mari din istorie.

Astfel, compania condusă de Elon Musk a ajuns să fie evaluată la nu mai puțin de 46 de miliarde de dolari, potrivit Crunchbase. La începutul anului, SpaceX era evaluată la 31 de miliarde de dolari.

Acum, compania a urcat pe locul 3 într-un top al unicornilor – companii private a căror evaluare depășește 1 miliard de dolari. Conform clasamentului realizat de CB Insights, înaintea SpaceX se află doar doi giganți din China: Bytedance, compania care deține TikTok și este evaluată la 140 de miliarde de dolari, respectiv Didi Chuxing, compania de ride-sharing care a scos Uber de pe piața chineză, acum evaluată la 56 de miliarde de dolari. Singurul unicorn românesc, UiPath, este evaluat în prezent la 10,2 miliarde de dolari.

Capsula SpaceX Crew Dragon cu doi astronauți NASA la bord, Bob Behnken și Doug Hurley, a fost lansată pe 30 mai și s-a cuplat cu succes a doua zi la Stația Spațială Internațională. Astronauții au revenit pe Terra pe 2 august, folosind aceeași capsulă. A fost prima dată când o companie privată a lansat oameni pe orbita planetei.

Înainte de lansarea cu echipaj uman, SpaceX trimisese deja cu succes vehicule de transport către Stația Spațială Internațională și plasase sateliți pe orbită.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: