fbpx
Marketing Stiri

“Suntem generatia in miscare!”, la a doua editie2 min

04/03/2016 2 min read

author:

“Suntem generatia in miscare!”, la a doua editie2 min

Reading Time: 2 minute

Fundatia PRAIS a lansat cea de-a doua editie a proiectului national “Suntem generatia in miscare!”. Din acest an, acesta se deruleaza in 170 de licee din 14 orase si 2 comune: Bucuresti, Ploiesti, Timisoara, Cluj – Napoca, Brasov, Codlea, Fagaras, Predeal, Rasnov, Rupea, Sacele, Victoria, Zarnesti, Bran si comunele Feldioara si Prejmer.

Initiativa se adreseaza adolescentilor din clasele a IX-a, a X-a si a XI-a, avand ca obiective informarea si educarea lor si a familiilor acestora cu privire la importanta si beneficiile practicarii activitatilor fizice zilnice, a sportului de masa, alimentatiei echilibrate, somnului odihnitor, pentru o dezvoltare armonioasa. Totodata, sunt promovate: diversitatea, talentul individual, atitudinea pozitiva, deschiderea catre nou si cunoastere, socializarea, voluntariatul, respectul de sine si al altora.

In aceasta noua editie, 65.000 de adolescenti si peste 2.700 de cadre didactice au primit materiale educationale. Principalul canal de informare si de activare online al comunitatii de tineri este reprezentat de platforma integrata cu canalele de social media (Facebook si YouTube) si cu portalul www.generatiainmiscare.ro. 

Elevii organizeaza voluntar activitati fizice si sportive in timpul liber in cadrul Marii competitii anuale intre licee. Pe langa aceste activitati, „Suntem generatia in miscare!” stimuleaza creativitatea si spiritul de echipa al liceenilor prin Quiz-uri lunare, concursurile GYMClass si Best Moving Generation Flashmob.

In cadrul Romanian PR Awards din 2015,  www.generatiainmiscare.ro – platforma integrata a proiectului – a fost distinsa cu Diploma de Excelenta la categoria “Website, intranet, blog”.

Partenerii institutionali ai proiectului sunt: Inspectoratele Scolare din Municipiul Bucuresti, din judetele Prahova, Brasov, Timis si Cluj, Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti, Facultatea de Educatie Fizica si Sporturi Montane Brasov, Facultatea de Educatie Fizica si Sport Timisoara, Facultatea de Educatie Fizica si Sport Cluj-Napoca, Scoala de antrenori “Ioan Kunst Ghermanescu”, Federatia Romana de Culturism si Fitness, Federatia Romana de Scrima, Federatia Romana de Dans Sportiv, Federatia Romana de Fotbal.

Implementarea proiectului este posibila datorita grantului acordat Fundatiei PRAIS, de catre Fundatia Coca-Cola, in urma unei selectii anuale de proiecte bazate pe comunitate, la nivel international.

Fundatia PRAIS a fost creata in 2002 de catre PRAIS Corporate Communications. In cadrul proiectelor sale nationale, sustine 4 mari cauze: accesul la resurse, educatie, la dezvoltare personala si cultura, o economie sustenabila bazata pe inovatie, competitivitate si etica, promovarea stilului de viata echilibrat, grija fata de mediu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *