Stiri

Guvernul a revizuit luni ordonanța de urgență de vineri care stabilește cum se administrează banii din PNRR

13 dec. 2021 < 1 min

Guvernul a revizuit luni ordonanța de urgență de vineri care stabilește cum se administrează banii din PNRR

Reading Time: < 1 minut

Guvernul a revizuit luni o ordonanță de urgență care a fost adoptată vineri și care reglementează adrul instituţional, fluxurile financiare şi modul de verificare a utilizării fondurilor alocate României prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Aceasta după ce vineri a fost adoptată OUG în acest sens. Guvernul spune că face acest lucru „pentru a pune forma finală în acord cu punctul de vedere al Consiliului Legislativ”.

Ordonanța de urgență aprobată vineri stabilea cum vor fi folosiți banii pe care România i-a primit deja din PNRR, dar și modul de verificare al utilizării acestor fonduri.

Potrivit unui comunicat al Guvernului astăzi într-o ședință de Guvenr a fost ”revalidată de membrii Guvernului pentru a pune forma finală în acord cu punctul de vedere al Consiliului Legislativ în privința unor norme de tehnică legislativă”.

Dan Vîlceanu anunța vineri că România va primi în scurt timp și restul de 1,95 miliarde de euro din partea de împrumut din PNRR.

România beneficiază de fonduri în valoare de 29,2 miliarde euro prin PNRR. Din această sumă, 14,24 miliarde de euro sunt finanţări nerambursabile, iar 14,94 miliarde de euro reprezintă împrumuturi acordate în condiţii avantajoase, la nivelul costurilor Comisiei Europene.

Prima tranșă din prefinanţarea pentru implementarea PNRR, în valoare de 1,85 miliarde euro, a fost plătită României la începutul acestei luni.

Pentru anul viitor, este prevăzută o finanţare de aproximativ 6,171 miliarde euro, a căror accesare depinde de îndeplinirea condiţionalităţilor din program.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: