Marketing Stiri

“Takk, Norge!” de la Purcari

7 apr. 2015 2 min

“Takk, Norge!” de la Purcari

Reading Time: 2 minute

Ca urmare a exporturilor de succes ale vinurilor Purcari in Norvegia, vinaria Purcari a realizat un filmulet in care le multumeste norvegienilor pentru sprijin, chiar in limba lor – norvegiana.

purcari

Eroii spotului sunt chiar cei care produc zilnic vinurile Purcari: taranii, muncitorii si specialistii de la vinarie. Cum nici unul dintre acestia nu cunoaste limba norvegiana, realizatorii filmuletului au apelat la norvegieni nativi, care au ajutat la traducere si au asistat personajele in timpul filmarilor.

Cu 500 milioane de dolari anual, Norvegia este al 14-lea cel mai mare importator de vin vin lume, in pofida unei populatii de doar 5 milioane de oameni. Dupa mai bine de patru ani de negocieri, din septembrie 2014, vinurile Purcari si Bostavan au fost acceptate in Norvegia  si sunt, in prezent, singurele vinuri moldovenesti pe piata norvegiana.

Vinurile sunt vandute prin Vinmonopolet, cu o retea de 295 de magazine, unul din cei mai mari importatori de vin din lume, ce are exclusivitatea comercializarii produselor cu un continut de alcool mai mare de 4,75%. Acest monopol a fost introdus pe piata norvegiana  in 1922 si are scopul de a modera consumul de bauturi alcoolice, contribuind indirect la cresterea consumului de vin in detrimentul bauturilor tari. Politica consta in impunerea unor taxe mari pentru alcool, dar si in stabilirea unor reguli stricte de comercializare.

In reteaua Vinmonopolet pot fi gasite sase vinuri Purcari: Negru de Purcari, Cabernet Sauvignon,  Merlot, Pinot Grigio, Pinot Noir si Sauvignon Blanc. Cel mai vandut vin este  Cabernet Sauvignon de Purcari.

Vinaria Purcari, fondata in 1827, este cea mai veche vinarie din Moldova. De-a lungul anilor, colectia de vinuri Purcari a castigat peste 140 de medalii la cele mai prestigioase concursuri internaționale ca Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge International du Vin, dar si legendara apreciere la curtea regala din Marea Britanie.

Actionarii grupului sunt fondul american de investitii Horizon Capital, International Finance Corporation (Banca Mondiala) si fondatorul grupului, vinificatorul Victor Bostan.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: