CSR Stiri

Târgul Jiu a devenit “Orașul inteligent” cu România Meseriașă

aug. 31, 2016 2 min

Târgul Jiu a devenit “Orașul inteligent” cu România Meseriașă

Reading Time: 2 minute

În săptămâna 31 iulie – 6 august EFdeN a ghidat 50 de elevi de la licee tehnologice din județul Gorj, în Seria Electricienilor, pentru a da împreună viață Orașului Viitorului.

România Meseriașă este o campanie de susținere a învățământului profesional prin care OMV Petrom își propune să aducă în atenția societăţii importanţa meseriilor în dezvoltarea unei ţări și să găsească soluții pentru educația viitorilor meseriași.
EFdeN se bazează pe interdisciplinaritate şi uniunea dintre practica şi teoria din mediul academic, aşadar a fost uşor sa se alăture unei echipe de oameni pasionaţi care vor să facă o schimbare a societățiii, contribuind la educația tinerilor, în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei.
efElevii au avut misiunea de a reconstrui orașul Târgul Jiu, prin amplasarea clădirilor de tip rezidențial, industrial sau cultural pe o machetă de mari proporții, care a prins viață prin alimentarea cu energie electrică verde, de la panouri fotovoltaice și circuite de iluminat montate chiar de către ei, lucrând în chipă.
Orașul inteligent, prin ochii micilor meseriași, include utilizarea energiei furnizate de panouri fotovoltaice, montarea de panouri solare și un sistem de iluminat inteligent, pentru a duce o viață sustenabilă.

Săptămâna Constructorilor și Electricienilor, a adus în Țara lui Andrei o noua serie de 50 de elevi dornici să invețe și să lucreze împreună.
ef1În cadrul atelierelor de dezvoltare profesională, viitorii meseriași au învățat despre structuri, despre lemn, despre energia electrică şi circuitele pe care le-au realizat tot ei, sub îndrumarea mentorilor. Acestea au fost incluse în rezultatul final al zilelor de lucru intens: un foişor tradiţional construit integral de elevi, iluminat prin energie verde de la panourile fotovoltaice şi controlat prin telefonul mobil.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: