Stiri Lifestyle

Teatrul „Puck” își suspendă activitatea în spațiul public. Cum pot fi urmărite proiectele culturale

13 iul. 2020 2 min

Teatrul „Puck” își suspendă activitatea în spațiul public. Cum pot fi urmărite proiectele culturale

Reading Time: 2 minute

Din cauza faptului că a crescut numărul celor depistați cu noul coronavirus (SARS-CoV-2), atât la nivel național, cât și în județ, echipa Teatrului de Păpuși „Puck” a decis să-și suspende o parte din activitate.

Din grijă pentru sănătatea publicului și a angajaților, spectacolele care urmau să se joace în curtea Muzeului de Artă, atât în weekenduri, cât și cele programate în datele de 17 și 25 iulie, în parteneriat cu Iulius Mall, sunt anulate, a anunțat instituția.

 Activitatea este continuată în spațiul online cu povești din cadrul proiectului „AudioPuck – Poveștile copilăriei” (în română) și „AudioPuck – Basmele popoarelor (Népek meséi)” (în limba maghiară). Înregistrările sunt disponibile, în regim gratuit, pe site-ul teatrului www.teatrulpuck.ro. În această săptămână vor putea fi ascultate două povești noi: ,,Craiul zăpezii”/ „Hókirály”, în lectura actorului Urmánczi Jenő și ,,Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, în lectura actriței Andreea Bolovan.

Tot în spațiul online, pot fi vizionate cel de-al cincilea episod din serialul ,,Domnul Păpădie și Prosop” joi, 16 iulie, de la ora 18, pe pagina de Facebook a instituției, în regim live.

Teatrul Puck își va relua activitatea din toamnă cu cea de-a patra ediție a Festivalului Stradal WonderPuck, organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Cluj, Asociația ESUA, Primăria Cluj-Napoca, AFCN (Asociația Fondului Cultural Național) și Clubul LIONS. Ediția din acest an va avea loc în perioada 11-13 septembrie, în Piața Unirii, Piața Muzeului, Curtea Muzelui de Artă din Cluj-Napoca și Castelul Bánffy din Bonțida.

Înființat în 1950

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: