Finanțe Stiri

Tentative de real-time phishing împotriva unor instituții financiare din România. Clienții Alpha Bank nu au fost afectați

8 oct. 2020 < 1 min

Tentative de real-time phishing împotriva unor instituții financiare din România. Clienții Alpha Bank nu au fost afectați

Reading Time: < 1 minut

Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public despre tenativele de real-time phishing împotriva clienților unor instituții financiare din România, Alpha Bank Romania precizează ca niciunul dintre clienții băncii nu a fost afectat de aceste tentative de fraudă, iar site-ul de phishing în cauză a fost blocat ieri, 7 octombrie.

“Alpha Bank Romania acordă o importanță critică și imediată securității cibernetice atât la nivelul băncii, cât și prin informațiile pe care le pune la dispoziție clienților săi pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la riscurile de securitate aferente mediului virtual”, arată banca, într-un comunicat de presă.

Totodată, banca invită clienții să parcurgă Ghidul privind securitatea plăților pe internet, disponibil la adresa: https://www.alphabank.ro/Portals/0/PDF/persoane-fizice/carduri/securitate/ghid-securitate-plati-internet.pdf, dar și să urmărească cu atenție serviciul de mesagerie al Alpha Online Banking unde sunt postate constant mesaje de avertizare cu privire la posibile fraude și acţiunile de prevenire ce pot fi derulate de clienți.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: