Companii

Teraplast cumpără Politub

Reading Time: 2 minute

Grupul Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din România și unul dintre principalii producători de materiale pentru piața construcțiilor și instalațiilor, împreună cu subsidiara Terasteel, au semnat un contract de vânzare-cumpărare de acțiuni cu New Socotub Franța, pentru achiziția pachetului reprezentând 50% din capitalul social al subsidiarei Politub. În urmă acestei tranzacții, Teraplast va avea o participație de 99,99% din capitalul social al Politub, iar Terasteel o participație de 00,01%, arată compania, într-un comunicat de presă.

 „Unul dintre principalele motive care au stat la baza acestei decizii a fost dorința grupului de a avea un mai mare control asupra companiei, respectiv de a implementa deciziile de management mai rapid și eficient, pentru a fi ȋn acord cu cerințele actuale ale pieței. De asemenea, un alt factor important avut în vedere este dezvoltarea acestui segment de produse”, a declarat Mirela Pop, Director General Teraplast.

Reprezentanții Teraplast mai spun că această achiziție era prevăzută în planul de investiții a grupului, Politub fiind un jucător important pe piața țevilor de apă și gaz. În 2016, societatea a realizat o cifră de afaceri de 49 milioane lei și un profit net de 1,75 milioane lei. 

Fabrica Politub deține în proprietate 32.800 mp, din care 4.700 de mp fiind hale de producție. Compania deține șase linii de fabricație de teavă de polietilenă, dintre care: cinci de țeavă lisa apa, gaz și comunicații – Krauss Maffei și Battenfeld-Cincinnati – cu capacitatea de a produce țevi cu diametre cuprinse între 20mm și 670mm și una de producție țeavă corugată – Drossbach – cu capacitatea de a produce țevi cu diametre cuprinse între 90 și 160mm. De asemenea, compania a implementat sistemele informatice SAP și Qlik și deține certificările ISO 9001 și ISO 14001. Politub deține un laborator acredidat de probe, dotat după prevederile celor mai exigențe norme europene în materie.

Produsele fabricate sunt complementare cu celelalte linii de business ale Teraplast, împreună oferind soluții pentru proiecte complexe de logistică, mediu și utilități. 

Grupul Teraplast rulează o cifră de afaceri anuală de peste 400 de milioane de lei. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe șapte linii de business: Instalații & Amenajări, Profile tâmplărie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate, Tâmplărie termoizolantă și Țiglă metalică, deținând poziții de top pe o mare parte din aceste piețe. Compania-mamă Teraplast este lider de piață pe segmentele de canalizări exterioare și granule, și este al doilea jucător de pe piața de canalizări interioare. Subsidiara TeraSteel este al doilea jucător de pe piață de panouri sandwich și liderul pieței de structuri metalice zincate. În același timp, compania Depaco SRL, deținută în proporție de 60% de Teraplast, este al doilea producător de țiglă metalică de pe piața din România. 

Achiziția pachetului de acțiuni este condiționată de obținerea avizului favorabil de preluare din partea Consiliului Concurenței.

Oana Voinea

Recent Posts

Record de credite noi pentru persoane fizice la BRD: 2,35 mld. lei în primul trimestru din 2024

În primul trimestri din 2024, venitul net bancar al Grupului BRD a atins o creștere de 5,3% față de aceeași…

2 zile ago

Claudiu Butacu & George Constantin: Sustenabilitatea, dincolo de definiții

Sustenabilitate [substantiv feminin, (numai) singular] – capacitatea de a exista constant. Nu este definiția noastră, ci primul rezultat al unei…

2 zile ago

Schimbare la vârful Tuborg România: Yoav Bar preia funcția de CEO

Tuborg România anunță o schimbare strategică în managementul organizației, prin aducerea lui Yoav Bar la conducerea companiei, în funcția de…

3 zile ago

Profit de 390 mil. lei pentru Raiffeisen Bank România în primul trimestru din 2024

Raiffeisen Bank a înregistrat în primul trimestru din 2024 o creștere de 50% pe segmentul planuri de investiții, pensii private…

3 zile ago

Primul teatru construit de la 0 de comunitate, Grivița 53 mai are nevoie de 500.000 euro

Proiectul născut din crezul artistic al scriitoarei și regizoarei Chris Simion Mercurian prinde tot mai mult contur existențial. După 8…

3 zile ago

Smartphone-urile HUAWEI Pura 70 sunt disponibile la precomandă în România

Noile smartphone-uri HUAWEI Pura 70 Ultra, HUAWEI Pura 70 Pro și HUAWEI Pura 70 sunt disponibile la precomandă în România.…

3 zile ago