Business Stiri Tech

Traficul de internet fix a crescut cu 30% în timpul stării de urgență

15 iun. 2020 < 1 min

Traficul de internet fix a crescut cu 30% în timpul stării de urgență

Reading Time: < 1 minut

În cele 60 de zile de stare de urgență, traficul de internet și date a crescut în medie cu 26%, adică 30% în rețelele fixe și 5% în rețelele mobile, în timp ce traficul de voce a înregistrat o creștere medie de 11%, comparativ cu cele 60 de zile de dinaintea instaurării stării de urgență, potrivit statisticilor ANCOM.

În perioada 16 martie-15 mai 2020, utilizatorii din România au consumat un trafic de internet și date de 1.800 PB (+30% față de perioada anterioară) în rețelele fixe, respectiv de 200 PB (1 Petabyte = 1.000 TB), +5% în rețelele mobile.

Creșterea mai pronunțată a traficului de date în rețelele fixe poate fi corelată cu faptul că cei mai mulți utilizatori s-au aflat la domiciliu în perioada stării de urgență, folosind mai degrabă conexiunea Wi-Fi a router-ului de internet fix decât internetul mobil, inclusiv pentru consumul de voce sau date pe dispozitivele mobile.

„Așa cum estimam încă de la jumătatea lunii martie, cererea de servicii de comunicații electronice a înregistrat evoluții excepționale în cele 60 de zile ale instituirii stării de urgență în România. Totuși, creșterile au fost atenuate în urma apelului lansat de comisarul european Thierry Breton pentru o transmitere și utilizare responsabilă a serviciilor de streaming video de tipul Netflix, Youtube sau Facebook, astfel că în rețelele mobile ponderea acestui tip de trafic a scăzut de la 55% la 49% în această perioadă”, a precizat Eduard Lovin, Vicepreședinte ANCOM.

În cazul traficului de voce, traficul de apeluri efectuate a crescut pe perioada stării de urgență cu 11%, depășind 13 miliarde de minute (97% fiind realizat în rețelele mobile).

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: