Finanțe Stiri

Transfer de bani prin Viber

08/02/2016 2 min read

Transfer de bani prin Viber

Reading Time: 2 minute

Western Union, unul din liderii globali in servicii de plati si Viber, una dintre cele mai utilizate aplicatii de mesagerie mobila, au anuntat semnarea unui acord pentru trimiterea de bani catre prieteni si familie, prin folosirea aplicatiei Viber.

In aceasta faza este lansata prima versiune a aplicatiei care permite efectuarea de transferuri de bani prin Viber din SUA catre peste 500.000 de locatii Western Union din lume, din peste 200 de tari și teritorii. Suma maxima care poate fi trimisa prin aplicatie este de 499 USD.

Solutia integreaza tehnologia robusta cu conversia valutara, managementul datelor precum și infrastructura anti-spalare de bani si de conformitate cu reglementarile in vigoare pentru expedierea eficienta si la timp de bani aproape oriunde in lume, arata compania, intr-un comunicat de presa.

„Prin intermediul acestei aliante cu Viber ne continuam eforturile in directia cresterii numarului de modalitati de transfer de bani in cadrul platformei noastre transfrontaliere Fin Tech, extinzandu-ne reteaua de canale digitale,” a declarat Hikmet Ersek, Presedinte si CEO Western Union.

„Utilizatorii nostri folosesc deja Viber ca sa mentina legatura cu prietenii si familia oriunde in lume, asadarposibilitatea de a trimite bani celor dragi prin intermediul aplicatiei vine ca un pas urmator firesc. Alianta dintre Viber si Western Union reprezinta primul nostru pas in aceasta directie si ofera utilizatorilor nostri o noua modalitate de a trimite bani rapid si comod catre prieteni si familie”, a spus Michael Shmilov, Chief Operating Officer, Viber.

Lansata in 2015, noua platforma WU Connect bazata pe API permite platformelor digitale ale tertilor sa se integreze in ecosistemul Western Union, pentru a oferi o experienta globala integrata de transfer de bani utilizatorilor. Consumatorii se pot bucura de folosirea aplicatiilor lor sociale si de mesagerie favorite prin trimiterea de bani direct din aplicatie. De asemenea, ei pot finanta transferul de bani utilizand cardul de debit, cardul de credit sau contul bancar sau pot directiona cu usurinta fondurile catre orice locatiea agentilor Western Union participanta din intreaga lume, catre un portofel mobil sau catre un cont bancar, acolo unde acestea sunt disponibile.

„Platforma WU Connect ofera oportunitatea de generare de relatii mai puternice pentru utilizatorii de platforme digitale apartinand unor terti si inseamna cu adevarat o solutie din care toti castiga, atat Western Union, cat si companiile cu care noi lucram,” a spus David Thompson, EVP si CIO, Western Union.

 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă