Companii Stiri

Profit din vaccinuri. Sumele pe care le vor încasa Moderna și Pfizer

25 feb. 2021 2 min

Profit din vaccinuri. Sumele pe care le vor încasa Moderna și Pfizer

Reading Time: 2 minute

Grupul farmaceutic american Moderna Inc a anunţat joi că se așteaptă anul acesta la vânzări în valoare de 18,4 miliarde de dolari de pe urma vaccinului COVID-19, transmite Reuters.

De asemenea, Moderna a informat că directorul medical Tal Zaks va părăsi compania la finalul lunii septembrie.

Câte vaccinuri planifică să producă Moderna

În 2021, Moderna ar urma să producă 700 de milioane de doze şi va încerca să-şi sporească producția până la un miliard de doze.

Până acum, Moderna a livrat în total aproximativ 60 de milioane de doze, din care 55 de milioane de doze în SUA.

În trimestrul patru din 2020, Moderna Inc a realizat venituri de 199,87 milioane de dolari de pe urma vaccinului COVID-19.

Moderna, acord cu Comisia Europeană pentru vaccinare

Comisia Europeană a anunţat săptămâna trecută încheierea un acord cu compania farmaceutică Moderna pentru achiziţia a 150 de milioane de doze suplimentare de vaccin COVID-19 care vor fi livrate anul acesta. Acordul cu Moderna cuprinde şi o opţiune pentru achiziţia altor 150 de milioane de doze anul viitor.

Uniunea Europeană contractase înaintea acestui acord 160 de milioane de doze de vaccin Moderna, a căror livrare a început în ianuarie, cu o ţintă ca până la sfârşitul lunii martie să fie livrate 10 milioane de doze, dar se înregistrează întârzieri.

Pfizer prognozează profit de miliarde

Luna aceasta, grupul farmaceutic american Pfizer Inc a prognozat că în acest an va înregistra vânzări în valoare de aproximativ 15 miliarde de dolari de pe urma vaccinului COVID-19, pe care l-a dezvoltat în parteneriat cu firma germană BioNTech.

Pe ansamblu, Pfizer se aşteaptă să realizeze în 2021 venituri cuprinse între 59,4 şi 61,4 miliarde dolari.

Vaccinul COVID-19 dezvoltat de Pfizer şi BioNTech a fost unul dintre primele vaccinuri aprobate pentru utilizarea în regim de urgenţă în SUA şi alte câteva ţări, iar analiştii se aşteptau ca producătorul farmaceutic să îşi majoreze vânzările cu câteva miliarde de dolari.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: