fbpx
Companii Stiri

Tranzacție de amploare în domeniul farmaceutic1 min

10/08/2016 < 1 min read

Tranzacție de amploare în domeniul farmaceutic1 min

Reading Time: < 1 minut

Compania farmaceutică Mylan a finalizat înțelegerea privind achiziția companiei Meda

Oferta publică a Mylan recomandată acționarilor Meda Aktiebolag de a tranzacționa toate acțiunile deținute de aceștia în Meda către Mylan a fost acceptată de către acționarii care dețin aproximativ 94% din numărul total de acțiuni și voturi în Meda, începând cu 29 iulie 2016.

Odată cu finalizarea și semnarea ofertei, Mylan a achiziționat fiecare dintre aceste acțiuni în conformitate cu termenii ofertei. Oferta a fost anunțată inițial pe 10 februarie 2016 și a fost declarată necondiționată pe 2 august 2016. Perioada de acceptare a expirat pe 29 iulie 2016 și nu va fi extinsă.

Prin achiziția Meda, Mylan deține acum şase francize terapeutice de 1 miliard de dolari. Totodată, Meda accelerează expansiunea companiei pe piețe emergente importante, precum China, Asia de Sud-Est, Rusia și Orientul Mijlociu.  

Ariile terapeutice alergie/afecțiuni respiratorii, durere/sistem nervos central și dermatologie a fost recent amplificată prin achiziția business-ului de medicamente topice a Renaissance.

La  nivel global, Mylan are un portofoliu de peste 2.700 de medicamente de brand şi generice, ce include terapii antiretrovirale de care depind aproape 50% din oamenii trataţi pentru HIV/SIDA din ţările ȋn curs de dezvoltare. Produsele companiei sunt disponibile ȋn aproximativ 165 de ţări şi teritorii. Platforma de producţie şi C&D include mai mult de 50 de facilităţi şi este unul din cei mai mari producători globali de ingrediente farmaceutice active. Compania are peste 40.000 de angajaţi.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *