Companii Stiri

Tranzacție de amploare în domeniul farmaceutic

10 aug. 2016 < 1 min

Tranzacție de amploare în domeniul farmaceutic

Reading Time: < 1 minut

Compania farmaceutică Mylan a finalizat înțelegerea privind achiziția companiei Meda

Oferta publică a Mylan recomandată acționarilor Meda Aktiebolag de a tranzacționa toate acțiunile deținute de aceștia în Meda către Mylan a fost acceptată de către acționarii care dețin aproximativ 94% din numărul total de acțiuni și voturi în Meda, începând cu 29 iulie 2016.

Odată cu finalizarea și semnarea ofertei, Mylan a achiziționat fiecare dintre aceste acțiuni în conformitate cu termenii ofertei. Oferta a fost anunțată inițial pe 10 februarie 2016 și a fost declarată necondiționată pe 2 august 2016. Perioada de acceptare a expirat pe 29 iulie 2016 și nu va fi extinsă.

Prin achiziția Meda, Mylan deține acum şase francize terapeutice de 1 miliard de dolari. Totodată, Meda accelerează expansiunea companiei pe piețe emergente importante, precum China, Asia de Sud-Est, Rusia și Orientul Mijlociu.  

Ariile terapeutice alergie/afecțiuni respiratorii, durere/sistem nervos central și dermatologie a fost recent amplificată prin achiziția business-ului de medicamente topice a Renaissance.

La  nivel global, Mylan are un portofoliu de peste 2.700 de medicamente de brand şi generice, ce include terapii antiretrovirale de care depind aproape 50% din oamenii trataţi pentru HIV/SIDA din ţările ȋn curs de dezvoltare. Produsele companiei sunt disponibile ȋn aproximativ 165 de ţări şi teritorii. Platforma de producţie şi C&D include mai mult de 50 de facilităţi şi este unul din cei mai mari producători globali de ingrediente farmaceutice active. Compania are peste 40.000 de angajaţi.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: