Finanțe

Tsipras: Vrem repartizarea corecta a poverii

8 iul. 2015 < 1 min

Tsipras: Vrem repartizarea corecta a poverii

Reading Time: < 1 minut

Premierul grec, Alexis Tsipras, sustine ca Grecia a devenit in ultimii cinci ani „un teren de experimentare a austeritatii, care a esuat”, in timp ce „somajul si saracia au explodat, iar marginalizarea si excluziunea sociala s-au dezvoltat”.

„Propunem un ansamblu de reforme care sa ofere o repartizare corecta a acestei poveri si cu cât mai putine consecinte care sa duca la recesiune, acoperind nevoile de finantare ale tarii si implementând un program care sa duca la crestere. Primul obiectiv este combaterea somajului si intarirea companiilor”, a spus premierul grec in plenul PE de la Strasbourg, citat de Rfi.

Potrivit lui Tsipras, propunerea de refinantare a datoriei Greciei nu are ca scop sa impovareze Europa. „Imi asum responsabilitatea pentru ce s-a intâmplat in ultimele cinci luni si jumatate”, dar responsabilitatea pentru situatia Greciei si dificultatile din prezent nu isi au originea in ultimele cinci luni si jumatate, ci in ultimii cinci ani si jumatate, a spus Alexis Tsipras.

Premierul grec a subliniat ca fondurile acordate Greciei nu au ajuns niciodata la poporul elen, ci au fost folosite pentru a salva banci.

Alexis Tsipras le-a spus parlamentarilor europeni ca va prezenta in urmatoarele doua zile propuneri pentru ca Grecia sa regaseasca drumul creșterii economice și sa rupa programele de austeritate, care, dupa el, au dus la catastrofa economica.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: