Stiri Antreprenori

Turismul rural ajută la relansarea economiei

3 iun. 2020 2 min

Turismul rural ajută la relansarea economiei

Reading Time: 2 minute

La o jumătate de an de la lansare, din care trei luni s-au desfășurat sub auspiciile pandemiei, rezultatele platformei de booking Travlocals sunt încurajatoare pentru un start-up din domeniul turismului, industrie grav afectată de pandemie. În cele șase luni de activitate, platforma Travlocals a reunit circa 100 de parteneriate: peste 70 de spații de cazare, din toate colțurile țării, de la cabane și case tradiționale, la căsuțe în copac și glampinguri şi peste 20 de experienţe turistice.

”Turismul rural, autentic, este șansa relansării noastre, ca țară. Vestea bună e că schimbările încep deja să apară şi interesul pentru România este în continuă creştere. Deşi suntem abia în primele zile ale lunii iunie, 10% dintre unitățile de cazare sunt fully booked pentru perioada iunie – august și alte aproximativ 15% au toate weekendurile rezervate în perioada verii. Sunt cifre care nu pot decât să ne bucure şi să ne confirme că facem un lucru bun, atât prin intermediul Travlocals, cât și prin cel al blogului Wildventure – satelitul platformei, cu peste 3 ani vechime și care a depăşit recent un milion de vizite,” spune Radu Fusea, fondatorul Travlocals.  

Dacă la începutul anului site-ul reunea puţin peste 30 de cazări, în momentul de față a ajuns la 72 de spații de cazare listate pe platformă, încă 10 pe lista de așteptare și 23 de experiențe autentice – de la tururi cu bicicleta în Roşia Montană, până la observarea bizonilor sau a urşilor, rafting, brunchuri la conac sau cursuri de olărit. Mai mult decât atât, peste 700 de persoane și-au creat cont pe platformă și au făcut peste 800 de rezervări și solicitări de rezervări, dintre care 268 doar în luna mai.

Lansată în decembrie 2019, Travlocals.com este prima platformă de booking ce reunește cazări și experiențe locale și rurale din România. Case tradiționale şi restaurate, conace vechi, cabane, căsuțe în copac, glampinguri și nu numai – toate se regăsesc pe site-ul Travlocals.com. Rezervările realizate prin intermediul platformei sunt necomisionate, realizându-se direct între client și gazdă și oferind astfel garanţia celui mai bun preţ.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: