BizRemote by certSIGN Stiri

UE vrea să strângă 7,5 mld euro printr-un maraton mondial al donatorilor

4 mai 2020 < 1 min

UE vrea să strângă 7,5 mld euro printr-un maraton mondial al donatorilor

Reading Time: < 1 minut

Uniunea Europeană își unește forțele cu partenerii globali pentru a demara o campanie de strângere de fonduri ca răspuns mondial la coronavirus. Președinta CE Ursula von der Leyen găzduiește astăzi un eveniment online de strângere de donații, începând cu orele 15:00 CET.

Scopul este acela de a strânge 7,5 miliarde de euro. Fondurile colectate vor contribui la accelerarea dezvoltării și desfășurării la nivel global a vaccinării, tratamentului și diagnosticării. Însă 7,5 miliarde de euro reprezintă doar începutul și va fi nevoie de mai mult în viitor, pentru consolidarea sistemelor de sănătate din întreaga lume.

„Este numărătoarea inversă pentru maratonul nostru mondial al donatorilor. Pe 4 mai, vrem să reunim întreaga lume pentru a obține rezultate în materie de prevenire, diagnosticare și tratamente împotriva coronavirusului. Obiectivul nostru este să strângem fonduri și să punem bazele unei cooperări globale fără precedent între organizațiile de sănătate și toți partenerii relevanți. Invit pe toată lumea să contribuie și să se alăture răspunsului global la coronavirus”, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, înaintea evenimentului.

Evenimentul destinat donațiilor reprezintă un răspuns la apelul făcut în aprilie de o serie de organizații mondiale de sănătate care s-au reunit în inițiativa ACT-Accelerator. Începând cu 4 mai, Comisia va începe înregistrarea donațiilor venite din partea țărilor, organizațiilor internaționale, instituțiilor financiare, societății civile, sectorului privat și fundațiilor. Cetățenii se pot alătura răspunsului global, contribuind la acțiunile de sensibilizare sau făcând donații către organizațiile partenere ale UE.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: