Antreprenori by eMAG

Un nou jucător pe piața lactatelor

12 iun. 2018 3 min

Un nou jucător pe piața lactatelor

Reading Time: 3 minute

Cu o investiție totală de peste 5 milioane de euro, un nou producător de lactate de specialitate a intrat pe piața românescă.

Aproape jumătate din totalul investiției provine din fonduri europene, iar lucrările au fost demarate în februarie anul trecut. 

Lăptăria cu Caimac are capacitate tehnică de procesare de aproximativ 75 tone de lapte pe zi și folosește tehnici de procesare moderne, dar blânde, o temperatură de pasteurizare mai joasă decât media obișnuită, pentru a păstra gustul laptelui de la vacă și o parte cât mai mare din substanțele nutritive naturale.

Laptele cu caimac, îmbuteliat în sticle de sticlă de 1 litru, va fi comercializat în magazinele Mega Image din București.

Laptele cu caimac este un lapte integral, nestandardizat, cu grăsime variabilă între 3,8% și 4,1și un termen de valabilitate de 14 zile, mai redus decât cel obișnuit.

Mădălina Cocan

“Planurile de a deschide lăptăria (fabrica de procesare) s-au născut firesc, atât datorită dezvoltării continue a fermei și a dorinței noastre de a continua afacerea familiei, dar și din dorința de a consuma produse cât mai sănătoase, naturale și gustoase, care reușesc să îmbine ceea ce ne oferă natura cu mijloacele moderne de producție. Aceasta nu înseamnă că produsele Lăptăriei cu caimac sunt 100% cum se făceau odată, dar nici 100% cum se produc acum, ci doar că ne-am asumat misiunea de a lua ce-i mai bun atât din tradiție, cât și din actualitate, dar mai ales din lapte, adică acel caimac ce reprezintă o dovadă în plus a calității, a laptelui natural și a gustului.”, a declarat Mădălina Cocan, manager al Lăptăriei cu caimac.

Ferma Lăptăriei cu caimac este una dintre cele mai mari ferme de vaci de lapte din România, înființată în urmă cu 24 de ani, în prezent ajungând la aproximativ 2600 de vaci din rasa Holstein Friesian, dintre care 950 sunt vaci de muls. De peste 10 ani, ferma livrează lapte crud, vrac, către marii procesatori din România și, in ultimii ani, și din Bulgaria, cu livrări zilnice de lapte de peste 25.000 de litri.

Adrian Cocan

“Suntem o societate integrată, ceea ce ne permite să controlăm și să garantăm pentru tot ce ține de lactatele noastre, începând cu cerealele, oleaginoasele și fânul cultivate pe 3500 de ha, cu care asigurăm 90% din hrana vacilor, apoi animalele de rasă  și apoi laptele. Numai datorită unei îngrijiri bune a vacilor, a investițiilor făcute în fermă beneficiem de un lapte bun, gustos și foarte curat din punct de vedere sanitar-veterinar care ne obligă practic să-l valorificăm cum se cuvine.”  a declarat Adrian Cocan, manager al Lăptăriei cu Caimac.

Fabrica are 1517 mp și se află vizavi de fermă, pentru ca laptele să ajungă imediat pe linia de producție, neatins de om sau de aer, la cele mai înalte standarde de siguranță alimentară.

Până la finalul anului, fabrica urmează să ajungă la un total de șase linii de producție funcționale, iar în curând, alături de sticlele de lapte cu caimac, la rafturi vor ajunge și alte produse ale Lăptăriei cu caimac, precum iaurtul natural, cașul proaspăt de vacă și cașul zvântat. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: